Operació contra el terrorisme yihadista

Una operació conjunta entre la Policia Nacional i DGST marroquina acaba amb la detenció d'un gihadista que pretenia atemptar contra llocs turístics en Marroc

El gihadista va ser detingut a Tànger per membres de la DGST quan s'estava capacitant en la confecció d'explosius

07/09/21

Membres de la Direction Générale de la Surveillance du Territoire (DGST) de Marroc han detingut a Tànger d'un gihadista marroquí que, segons les recerques, estaria autocapacitándose per dur a terme atemptats terroristes contra interessos turístics en Marroc.

Esta operación ha sido el fruto de la estrecha colaboración entre la Direction Générale de la Surveillance du Territoire (DGST) marroquí y la Comisaría General de Información (CGI) de la Policía Nacional española.

La recerca va començar a la fi de 2020, quan la CGI va detectar que el citat radical estava enaltint als autors dels últims atemptats yihadistes duts a terme a Europa. 

Fruit de les recerques dels experts en terrorisme yihadista de la CGI, es va comprovar que aquest radical es trobava en Marroc i immediatament va ser transmès a la DGST marroquina. 

D'acord amb l'experiència de les nombroses operacions desenvolupades conjuntament, es va iniciar una estreta i continuada col·laboració entre els citats Serveis de Seguretat marroquina i espanyol. Gràcies a la labor dels agents marroquins es va procedir a la identificació i localització d'aquest individu a la ciutat de Tànger.

Del monitoratge de les seves activitats, es va comprovar que el terrorista detingut estava recopilant informació sobre la confecció d'explosius, presumptament amb l'objectiu de cometre atemptats terroristes contra llocs turístics en Marroc. 

Aquesta operació s'emmarca en la col·laboració entre la DGST marroquina i la CGI espanyola, que ha donat com resultat la detenció de desenes de terroristes als dos països durant els últims vint anys. 

Així mateix, evidencia la intensa activitat desenvolupada per la CGI per lluitar contra el terrorisme yihadista tant dins com fora de les nostres fronteres, en el marc de la col·laboració internacional com una de les prioritats de la Policia Nacional