A Leganés

La Policia Nacional deté a dues dones per robar cadenes d'or a persones d'edat pel mètode de el “furt amorós”

Les arrestades s'apropaven a les seves víctimes i preguntaven per adreces per, després de rebre les indicacions, agrair-ho amb abraçades per apoderar-se de les joies

Els agents van localitzar a diversos propietaris de les cadenes d'or robades les quals havien estat venudes en cases de compravenda de metalls preciosos

29/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en el municipi madrileny de Leganés a dues dones per furtar mitjançant el procediment de el “furt amorós”. Ambdues preguntaven a persones d'edat, per adreces o establiments i quan rebien les indicacions oportunes, ho agraïen de manera efusivo, amb abraçades i tocaments que aprofitaven per apoderar-se de les pertinences de les víctimes, principalment cadenes d'or. Posteriorment les venien en cases de compravenda de metalls preciosos. Després del seu arrest van ser posades a la disposició de l'autoritat judicial com a presumptes autores de delictes de furt i estafa.

La recerca es va iniciar el passat mes de març quan els agents van detectar a diverses cases de compravenda de metalls preciosos, nombroses vendes efectuades per dues dones. En denotar indicis de criminalitat, els investigadors van intervenir diversos lots de joies i van esbrinar que aquestes dones es dedicaven a cometre furts a persones d'edat amb el mètode conegut com a “furt amorós”.

Acompanyant a la víctima a la seva casa per robar les seves pertinences

En ocasions, realitzaven preguntes a les víctimes que trobaven al carrer i quan rebien la resposta, agraïen de manera efusivo la col·laboració donant-los abraçades que aprofitaven per apoderar-se de les seves joies. En alguna ocasió, van arribar a acompanyar a la víctima a la seva casa i mentre una de les autores deixava la porta del domicili oberta, l'altra obstaculitza i s'apoderava dels efectes de valor.

Els investigadors van aconseguir localitzar al propietari d'unes joies que havien estat sostretes per les dues dones i que posteriorment havien venut, arribant a rebre gairebé 1000 euros per elles.

A la fi del passat mes de juny, els agents van identificar a les presumptes autores les quals van ser arrestades i posades a la disposició de l'autoritat judicial. A dia d'avui la recerca continua oberta per determinar l'origen d'algunes de les joies i la localització de noves víctimes.

¿En què consisteix el “furt amorós”?

El “furt afectuós” és una modalitat de robatori, comès/fideïcomès habitualment per una o diverses dones, que seleccionen a la seva víctima, normalment persones d'edat, que porta algun metall preciós o ornament d'or de gran valor. Mostren una actitud afectuosa mitjançant abraçades, carícies, o fins i tot, arribant a oferir-los, en alguna ocasió, favors sexuals, Es guanyen la seva confiança, donant diferents excuses com semblar-se a algun familiar, conèixer-se d'una altra ocasió passada, demanar-los roba o fins i tot almoina. Durant aquesta maniobra de distracció, aconsegueixen apropiar-se de les joies, marxant-se del lloc sense que les víctimes es percatar de la substracció.

Un altre tipus de “furt afectuós”, és dut a terme per diverses persones, generalment un home i diverses dones, els quals estacionen el vehicle per sol·licitar una informació sobre un centre de salut, clínica, hospital, etc. Mentre la víctima facilita les explicacions, les dones aprofiten per sostreure les joies, abandonant el lloc ràpidament.

Aquest procediment sol ser emprat per un grup de delinqüents itinerants que es desplacen per tota la geografia espanyola, dificultat així la identificació dels autors i amb això la persecució policial.