A Barcelona

La Policia Nacional deté a un dels fugitius més cercats per les autoritats italianes

A l'arrestat li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per les autoritats italianes. Havia estat condemnat a presó per tráfico de grans quantitats d'estupefaents, en concret cocaïna, haixix i marihuana entre Espanya i Itàlia

El pròfug apareixia en la llista italiana dels “fugitius perillosos” ja que era conegut en els ambients criminals com una persona pròxima a la trucada “Camorra Romana”

27/07/24

Agents de la Policia han detingut a un dels fugitius més cercats per les autoritats italianes. El pròfug apareixia en la llista d'aquest país dels “fugitius més perillosos” ja que era conegut en els ambients criminals com una persona pròxima a la trucada “Camorra Romana”. A l'arrestat li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per les autoritats italianes. Havia estat condemnat a presó per tráfico de grans quantitats d'estupefaents, en concret cocaïna, haixix i marihuana entre Espanya i Itàlia.

El fugitiu es trobava en territori nacional

La recerca es va iniciar quan es va rebre comunicació per part de les autoritats italianes informant sobre la fugida d'un perillós fugitiu i que aquest podria trobar-se a Espanya. De forma immediata es va activar el mecanisme de cooperació internacional de la Xarxa Europea de Fugitius (ENFAST) entre les autoritats espanyoles i italianes, per a l'intercanvi d'informació en temps real sobre la recerca i poder localitzar i detenir al fugitiu.

Les perquisicions inicials dels investigadors van llançar una primera línia de recerca a Eivissa, on podria estar amagat el fugitiu, ja que van detectar que persones del seu cercle més pròxim podrien trobar-se a la illa.

Finalment, i gràcies als mecanismes de cooperació internacional, es va tenir coneixement que persones pròximes a l'arrestat podrien agafar un vol des de França fins a la ciutat de Barcelona per trobar-se amb el reclamat, per la qual cosa immediatament es va establir un dispositiu de vigilància i seguiment per cobrir l'arribada a l'aeroport.

Després de la seva arribada, aquestes persones van prendre un taxi i es va iniciar un seguiment detectant que una altra persona els donava instruccions a través del telèfon mòbil, probablement amb recomanacions de mesures de seguretat a adoptar, ja que es van baixar del taxi per agafar ràpidament un altre diferent.

Malgrat les mesures de seguretat adoptades, es va aconseguir continuar amb el seguiment fins a la perifèria de la ciutat de Barcelona, on els va rebre el propi fugitiu en la via pública, que ràpidament va ser arrestat pels agents.