En Almendralejo, Eivissa i León

La Policia Nacional se sumeixi a la setmana de l'Administració Oberta 2024 amb jornades de portes obertes i exhibicions

En el marc d'aquesta iniciativa en les comissaries de Policia de les ciutats d'Eivissa i Almendralejo es duran a terme jornades de portes obertes durant les quals estan previstes l'assistència de diversos centres educatius

A la plaça de toros de León, tindrà lloc una exhibició operativa en la qual participaran agents d'unitats com a Cavalleria, Guies Canins, TEDAX-NRBQ, Policia Científica, GOES, UPR i la Unitat Aèria de la Policia Nacional

10/06/24

La Policia Nacional se sumeixi a la setmana de l'Administració Oberta 2024 amb jornades de portes obertes i exhibicions a diverses ciutats. En el marc d'aquesta iniciativa les comissaries d'Eivissa i Almendralejo duran a terme jornades de portes obertes durant les quals estan previstes l'assistència de diversos centres educatius. A més, a la plaça de toros de León tindrà lloc una exhibició operativa d'unitats policials com a Cavalleria, Guies Canins, TEDAX-NRBQ, Policia Científica, GOES, UPR i la Unitat Aèria de la Policia Nacional.

La Setmana de l'Administració Oberta és una iniciativa anual global impulsada per l'Aliança per al Govern Obert que el seu objectiu principal és reforçar els vincles entre els ciutadans i les Administracions Públiques, promovent una cultura de governança que es caracteritza per la seva transparència, integritat, responsabilitat, participació ciutadana i col·laboració.


En aquest 2024, Espanya s'uneix un any més a aquesta iniciativa amb una sèrie d'esdeveniments dissenyats per apropar als ciutadans a l'administració pública. La Policia Nacional juga un paper destacat en aquest esforç, organitzant tres activitats significatives:
Avui 10 de juny té lloc en la Comissaria Local d'Almendralejo una jornada de portes obertes especialment dirigida als estudiants dels centres educatius locals, brindant-los l'oportunitat d'apropar-se a l'activitat policial i conèixer les diverses tasques que realitza el personal de Guies Canins, Mitjans Aeris i Policia Científica, així com els diferents vehicles policials.


A la plaça de toros de León, el proper 12 de juny tindrà lloc una exhibició d'unitats policials. Aquest esdeveniment, que espera que reuneixi a 6.000 persones, està dirigit a estudiants, integrants de col·lectius vulnerables i als més majors. Comptarà amb la participació de policies de Cavalleria, Guies Canins, TEDAX-NRBQ, Policia Científica, Grups Operatius Especials de Seguretat, Unitats de Prevenció i Reacció i la Unitat Aèria de la Policia Nacional.

D'altra banda, el dia 13 de juny, la Comissaria de Policia Nacional d'Eivissa acollirà una jornada de portes obertes en la qual, especialment estudiants d'educació primària, podran visitar les instal·lacions i conèixer les funcions que exerceixen els policies. La visita inclourà una petita exhibició de mitjans, un circuit de joc i diverses proves policials.


Aquestes activitats seran una oportunitat perquè els ciutadans coneguin més d'a prop l'activitat que realitza la Policia Nacional, comprenguin millor el seu treball i contribueixin a una administració pública més oberta i transparent.