Arrestat 48 hores després de la difusió de l'OEDE

La Policía Nacional detiene en Alicante a un fugitivo acusado de pertenecer a una organización que producía y traficaba con metanfetamina

Els membres d'aquesta xarxa compraven a la Xina el material necessari per a la producció de metanfetamina i, posteriorment, l'elaboraven en laboratoris propis situats en territori europeu

Per aquests fets s'enfronta a una pena de fins a quinze anys de presó

22/04/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a un fugitiu acusat de pertànyer a una organització que produïa i traficava amb metanfetamina. Els membres d'aquesta xarxa compraven a la Xina el material necessari per a la producció de metanfetamina i, posteriorment, l'elaboraven en laboratoris propis situats en territori europeu enfrontant-se per aquests fets a una pena de fins a quinze anys de presó.

La recerca es va iniciar el passat 11 d'abril quan els investigadors van rebre informació que un fugitiu de la justícia austríaca, cercat per narcotràfic, podria estar refugiat a Espanya. En el transcurs de les recerques, es va tenir coneixement que l'home podria trobar-se a Alacant, per la qual cosa es va organitzar un dispositiu per a la seva localització i detenció.

 

Detingut 48 hores després de la difusió de l'OEDE

 

Tan sol 48 hores després de la difusió de l'Ordre Europea de Detenció per a Entrega  es va localitzar al reclamat i es va procedir a la seva detenció en ciutat d'Alacant. Durant l'arrest els agents li van intervenir documentació falsificada de la República Txeca, així com targetes de crèdit i altres documents d'identificació.

 

El pròfug era cercat per les autoritats austríaques per pertànyer a una organització criminal dedicada a la producció i tráfico de metanfetamina. Els membres de l'organització compraven el material necessari per a la producció de la substancia estupefaent a la Xina i ho pagaven amb monedes virtuals. Posteriorment transformaven aquest producte en metanfetamina en laboratoris que l'organització situava en territori europeu. Per aquests fets s'enfronta a una pena de fins a quinze anys de presó.