Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària

Interceptat un veler en aigües a l'oest de Canàries que transportava 200 quilos de cocaïna

L'abordatge ha estat realitzat pel patruller ‘Petrer’ de Vigilància Duanera a 500 milles de les Illes Canàries

Detingut l'únic tripulant de l'embarcació, de nacionalitat portuguesa

La deterioració del veler va provocar el seu enfonsament, per la qual cosa la droga i el detingut es trasbordaron al Petrer per al seu trasllat al port de Vigo

28/02/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han interceptat a 500 milles de Canàries un veler amb onze metros d'eslora i bandera veneçolana que transportava en el seu interior uns 200 quilos de cocaïna, mancant pesaje oficial, repartides en vuit fardells.

Després de l'abordatge pel patruller ‘Petrer' de Vigilància Duanera s'ha procedit a la detenció de l'únic tripulant, de nacionalitat portuguesa, traslladant-se la càrrega al patruller donat l'estat de deterioració del veler, que va provocar el seu posterior enfonsament. La substancia estupefaent es trobava repartida per l'interior de l'embarcació sense cap tipus d'ocultamiento, alguna cosa lògic donades les seves reduïdes dimensions.

L'operatiu ha estat fruit de la col·laboració internacional gràcies a intel·ligència dels Serveis de Duana de França (DNRED) i de la DEA d'EUA, canalitzada a través del Centre d'Anàlisi contra el Narcotràfic Marítim en l'Atlántico (MAOC) i coordinat pel Centre d'Intel·ligència amb el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

L'operatiu ha culminat amb l'arribada ‘del Petrer' avui al port de Vigo per a la descàrrega de la droga i posterior trasllat del detingut a l'Audiència Nacional per part de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Vigilància Duanera.

Ruta Atlàntica

Aquesta operació se sumeixi a les ja efectuades per la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària en la lluita contra el tráfico de drogues en la denominada ‘Ruta Atlàntica' de la cocaïna, coneguda per ser utilitzada per pesquers, mercants, embarcacions semirrígidas i velers procedents de Sud-amèrica i el Carib que trasbordan les substancies estupefaents a la meitat d'/a la meitat de l'Atlàntic per a la seva posterior introducció en el continent europeu.

L'èxit d'aquest tipus d'actuacions és fruit de l'excel·lent treball de col·laboració entre diversos organismes europeus i nacionals (MAOC, CITCO) i els diferents cossos policials i duaners, així com, en aquest cas, de la cooperació de les autoritats de DNRED i de la DEA.