Un equip format per policies espanyols i francesos componen l'ECI

Arrenca la tercera fase del projecte europeu contra la tracta i la migració irregular desenvolupat en Níger per Policia Nacional i FIIAPP

Ampliar l'abast geogràfic i continuar les formacions dels especialistes nigerinos en la lluita contra la tracta d'éssers humans i la migració irregular i sobre la falsificació de documents i altres delictes connexos són els principals objectius d'aquesta nova fase

29/06/23

La capital nigerina, Niamey, ha acollit l'acte d'inauguració de la tercera fase del projecte europeu ECI Níger al que han assistit representants de la Delegació de la Unió Europea al país, de les ambaixades europees d'Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Països Baixos, Regne Unit, a més de comptar amb representants d'altres projectes europeus al país i actors de la cooperació a la regió com AECID, EUCAP, OIM i FRONTEX.

Intensificar la cooperació internacional entre països d'Àfrica Occidental, reforçar les oficines de la policia nigerina en punts estratègics del país, com Agadez, i promoure la protecció i l'assistència a menors d'edat i dones víctimes de tracta són els objectius de la tercera fase. Durant cinc anys, un equip de 8 experts en Níger (4 Policies Nacionals espanyols i 4 policies francesos), i amb un pressupost de 13 milions d'euros, seguirà lluitant contra les xarxes criminals de la regió.

Entre els objectius específics de la nova fase estan el reforç de les capacitats de recerca i judicials de la policia nigerina, el manteniment de l'índex de resolució de les recerques portades davant els tribunals, la col·laboració entre la policia nigerina i el poder judicial i el reforç la cooperació policial entre els països d'Àfrica Occidental per lluitar contra les xarxes criminals.

Més de 250 xarxes identificades

824 sospitosos detinguts, 456 casos jutjats, 753 empresonats, 57 xarxes nacionals identificades, 196 xarxes internacionals identificades,126 vehicles confiscats, 86 motocicletes confiscades, 251 documents falsos o falsificats descoberts. Aquests són alguns dels resultats obtinguts gràcies a les dues fases anteriors del projecte, que es van dur a terme entre el 2017 i el 2022, a les regions més afectades del país com Zinder, Tahoua i Agadez. Malgrat les seves relacions amb persones influents al país, s'han dut a terme en aquestes fases encarcelaciones d'importants traficants de migrants i tratantes.