Avui s'ha aprovat el nou reglament de processos selectius i formació de la Policia Nacional

La Policia Nacional elimina el requisit de l'alçada mínima en les seves proves d'accés a partir de 2023

Aquesta condició es mantindrà per ingressar en determinades unitats especials com les UIP, UPR i el GEO

Tant les dones com els homes que hagin d'ajornar la seva incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seva antiguitat en la funció pública

11/10/22

Avui s'ha aprovat el nou reglament de processos selectius i formació de la Policia Nacional, en el qual definitivament s'elimina el requisit d'alçada mínima per accedir al cos, si bé la condició es mantindrà per ingressar en les UIP, les UPR, i el GEO, en les quals l'altura afecta a l'operativitat de la labor policial específica que han de desenvolupar. A més d'aquesta mesura també s'ha aprovat que tant les dones com els homes que hagin d'ajornar la seva incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seva antiguitat en la funció pública.

Per a l'accés a la Policia Nacional, en convocatòries passades era imprescindible comptar amb una altura mínima d'1,65 centímetres en el cas dels homes i 1,60 per a les aspirants dones, mesures que no seran necessàries per els qui es presentin als processos selectius a partir de 2023. Amb aquest canvi la Policia Nacional s'equipara a altres Cossos civils de policia de països europeus, com França, Itàlia, Països Baixos, Finlàndia, Eslovàquia, Suècia, Noruega, Àustria, Irlanda, Regne Unit, Romania, Dinamarca i Alemanya.

 

No obstant això, els requisits d'alçada mínima es mantindran per ingressar en determinades unitats especials -UIP, UPR i GEO-, on la talla afecta a l'operativitat de la labor policial específica que desenvolupen.

 

Les dones podran ajornar les seves proves de selecció si estan en període   gestant, de part o de postpart

 

A més, a partir d'ara, les dones que vulguin ingressar en la Policia podran ajornar les seves proves de selecció si estan en període gestant, de part o de postpart, ajornament que també serà efectiu per a la realització o finalització del curs d'accés a les pràctiques policials corresponents si qualsevol d'aquestes situacions es produís una vegada superades les proves d'ingrés.

 

Tant les dones com els homes que hagin d'ajornar la seva incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seva antiguitat en la funció pública.