Hui s'ha aprovat el nou reglament de processos selectius i formació de la Policia Nacional

La Policia Nacional elimina el requisit de l'alçada mínima en les seues proves d'accés a partir de 2023

Esta condició es mantindrà per a ingressar en determinades unitats especials com les UIP, UPR i el GEO

Tant les dones com els hòmens que hagen d'ajornar la seua incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seua antiguitat en la funció pública

11/10/22

Hui s'ha aprovat el nou reglament de processos selectius i formació de la Policia Nacional, en el qual definitivament s'elimina el requisit d'alçada mínima per a accedir al cos, si bé la condició es mantindrà per a ingressar en les UIP, les UPR, i el GEO, en les quals l'altura afecta a l'operativitat de la labor policial específica que han de desenvolupar. A més d'esta mesura també s'ha aprovat que tant les dones com els hòmens que hagen d'ajornar la seua incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seua antiguitat en la funció pública.

Per a l'accés a la Policia Nacional, en convocatòries passades era imprescindible comptar amb una altura mínima d'1,65 centímetres en el cas dels hòmens i 1,60 per a les aspirants dones, mesures que no seran necessàries per a els qui es presenten als processos selectius a partir de 2023. Amb este canvi la Policia Nacional s'equipara a altres Cossos civils de policia de països europeus, com França, Itàlia, Països Baixos, Finlàndia, Eslovàquia, Suècia, Noruega, Àustria, Irlanda, Regne Unit, Romania, Dinamarca i Alemanya.

 

No obstant açò, els requisits d'alçada mínima es mantindran per a ingressar en determinades unitats especials -UIP, UPR i GEO-, on la talla afecta a l'operativitat de la labor policial específica que desenvolupen.

 

Les dones podran ajornar les seues proves de selecció si estan en període   gestant, de part o de postpart

 

A més, a partir d'ara, les dones que vullguen ingressar en la Policia podran ajornar les seues proves de selecció si estan en període gestant, de part o de postpart, ajornament que també serà efectiu per a la realització o finalització del curs d'accés a les pràctiques policials corresponents si qualsevol d'eixes situacions es produïra una vegada superades les proves d'ingrés.

 

Tant les dones com els hòmens que hagen d'ajornar la seua incorporació al curs d'ingrés per embaràs, naixement, adopció o acolliment d'un menor seran donats de alta com a funcionaris en pràctiques, per la qual cosa no veuran reduïda la seua antiguitat en la funció pública.