Situat a Granada

La Policia Nacional desarticula un entramat empresarial que facilitava la regularització de migrants amb contractes de treball ficticis

S'ha detingut a un total de 10 persones, sis a Granada i quatre a El Ejido (Almeria) per delictes de falsedat documental, contra els drets dels estrangers i contra la seguretat social

Els migrants pagaven 4.000 euros per contractes de treball falsos i altes en la Seguretat Social fictícies que els permetien sol·licitar l'autorització de residència a Espanya

08/03/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Granada un entramat empresarial dirigit per un individu que presumptament facilitava a migrants contractes de treball i altes en la seguretat social, tot això fictici, a canvi de quantitats pròximes als 4.000 euros. Amb aquests documents els migrants podien regularitzar la seva situació al nostre país sol·licitant l'autorització de residència. Hi ha 10 persones detingudes, sis a la ciutat de Granada i quatre a El Ejido (Almeria).

La recerca policial es va iniciar a l'octubre de 2021 quan l'Oficina d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern d'Almeria va informar de l'extinció de l'autorització de residència i treball a un ciutadà estranger en haver detectat irregularitats en la tramitació i en la realització de l'alta en la Seguretat Social.

Després de múltiples gestions, els agents van localitzar i van arrestar a la ciutat de Granada a un individu que es feia passar  per gestor d'empreses facilitant a migrants en situació irregular contractes de treball i altes en la Seguretat Social ficticis amb els quals podien sol·licitar l'autorització de residència al nostre país. A canvi de facilitar la documentació fictícia, l'entramat empresarial exigia als ciutadans estrangers el pagament de quantitats pròximes als 4.000 euros.

El fals gestor, a qui se li atribueixen delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la seguretat social i falsedat documental, també era responsable de múltiples estafes en el sector immobiliari i comptava amb una ordre de detenció i ingrés a la presó. 

Entre els nou detinguts restants es troba un col·laborador del principal investigat i vuit ciutadans estrangers que haurien fet ús dels contractes falsos per sol·licitar la seva regularització. La recerca continua oberta i no es descarten nous arrests.