A través de plataformes de compravenda online

La Policia Nacional deté a Màlaga a una persona que es dedicava a la venda, modificació i dipòsit d'armes de foc

L'investigat va ser detingut en el pàrquing exterior d'un supermercat quan es disposava a realitzar una transacció d'armes de foc, portant en aquest moment un subfusell i tres pistoles

L'arrestat adquiria armes inutilitzades, que posteriorment manipulava, alterava i modificava perquè aquestes poguessin fer foc real, i les venia a través d'anuncis que publicava en Internet  En el registre del seu domicili, els agents han intervingut 9.250 euros en efectiu, 23 armes de foc, 35 armes d'airsoft, 8 armes de salva, 11 armes històriques i 3 armes prohibides, entre altres efectes

Els mitjans de comunicació interessats podran gravar el material intervingut a partir de les 11:00 hores del dia d'avui a la seu de la Comissaria Provincial de Màlaga, Plaza de Manuel Azaña 3, Màlaga

12/07/24

Agents de la Policia Nacional, amb el suport d'EUROPOL, han detingut a Màlaga a un individu dedicat a la venda, modificació i dipòsit d'armes de foc. L'investigat va ser detingut en el pàrquing exterior d'un supermercat quan es disposava a realitzar una transacció d'armes de foc, portant en aquest moment un subfusell i tres pistoles. L'arrestat adquiria armes inutilitzades, que posteriorment manipulava, alterava i modificava perquè aquestes poguessin fer foc real, i les venia a través d'anuncis que publicava en Internet. En el registre del seu domicili, els agents han intervingut 9.250 euros en efectiu, 23 armes de foc, 35 armes d'airsoft, 8 armes de salva, 11 armes històriques i 3 armes prohibides, entre altres efectes.

La recerca es va iniciar el passat mes d'abril quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un individu, assentat a la ciutat de Màlaga, presumptament dedicat a l'adquisició d'armes de foc inutilitzades per a la seva posterior modificació –a fi de que poguessin fer foc real- i venda a tercers.

 

Operava a través de pàgines de compravenda online

 

Després de confirmar els fets, els agents van identificar a l'investigat i van acreditar que utilitzava plataformes de compravenda online on publicava anuncis en els quals s'oferia a comprar armes inutilitzades i material relacionat amb les mateixes. Després, modificava les armes que adquiria amb l'ànim de revertir la seva inutilització -de manera que aquestes poguessin fer foc real- i oferia la seva venda.

 

Les gestions policials practicades han revelat que l'arrestat ja va ser investigat per fets similars, estant relacionat amb una altra operació policial en la qual van ser detingudes diverses persones dedicades a la venda d'armes de foc i cartuchería a través de pàgines web.

 

A la fi del passat mes de juny, els agents van tenir coneixement que l'investigat anava a realitzar una transacció amb armes de foc en els voltants del seu domicili. Per aquest motiu, van realitzar un dispositiu policial que va finalitzar amb la seva detenció quan es trobava en el pàrquing exterior d'un supermercat. Al moment de l'arrest portava una borsa de loneta negra en l'interior de la qual s'allotjaven un subfusell, amb el seu corresponent carregador, i dues pistoles. Així mateix, els agents li van intervenir una tercera pistola que portava oculta en un de les butxaques dels seus pantalons.

 

En el registre del seu domicili es van intervenir 80 armes i gran quantitat de munició

 

Com a resultat del registre del seu domicili, els agents van intervenir 9.250 euros, 2 telèfons mòbils i 80 armes, així com nombroses eines, peces i segments emprats per a la modificació d'armes.

 

Entre els efectes intervinguts destaquen 23 armes de foc -entre elles 2 subfusiles, 8 rifles, 6 pistoles semiautomàtiques, 6 revòlvers i 1 escopeta-, 35 armes d'airsoft  (9 fusells, 2 subfusiles, 9 metralladores, 11 pistoles semiautomàtiques, 3 escopetes i 1 lanzagranadas), 8 armes de salva, 11 armes històriques i 3 armes prohibides. Així mateix, van localitzar més d'1.000 cartutxos, caixes amb munició, bales, beines, postes, pólvora i nombrosos carregadors per a diferents armes. D'altra banda, van confiscar 7 baionetes, 1 magrana de mà d'airsoft, 1 navalla multiusos i 1 punyal.

 

Finançat a través de mecanismes financers de la UE

 

Agents de la Policia Nacional Espanyola, amb el suport d'Europol, van dur a terme aquesta operació alineada amb l'Estratègia de Seguretat de la Unió Europea. Aquesta estratègia s'enfoca en quatre punts clau: establir un entorn de seguretat preparat per al futur, combatre les amenaces emergents, protegir als ciutadans europeus del terrorisme i la delinqüència organitzada, i forjar un robust ecosistema de seguretat europeu.

 

Per aconseguir aquests objectius, la Direcció general de Migració i Assumptes d'Interior de la Comissió Europea (DG HOME per les seves sigles en anglès), juntament amb les agències de la UE i fons específics de la UE, com els Fons de Seguretat Interior (ISF per les seves sigles en anglès), recolzen als Estats membres en la lluita contra les amenaces criminals mitjançant operacions coordinades dirigides a desmantellar les xarxes criminals i els seus models de negoci. Les intervencions efectuades sota aquest esquema han estat cofinançades per la Unió Europea, com a part del suport als Estats membres per combatre les xarxes delictives que constitueixen les amenaces més significatives per a la seguretat dels ciutadans de la UE i de la Unió en el seu conjunt.

 

429 detinguts des de novembre de 2022

 

Des del començament del projecte al novembre de 2022 i en aquest marc, s'han obtingut els següents resultats en l'explotació de més de 67 operacions. S'han dut a terme 429 arrests,  269 registres en habitatges i magatzems i s'han intervingut10.625 quilograms de cocaïna, 11.582 quilograms d'haixix, 2.536 quilograms de, 1,73 quilograms d'heroïna, 110,21 quilograms de MDMA, 102  armes de foc i 8.621.199 euros de diners en efectiu. A més s'han confiscat 71.000.000 d'euros en béns immobles, 129 vehicles, 149 comptes bancaris bloquejats amb més de 13.000.000 euros, 88 productes financers bloquejats i 419.870 criptomonedas entre altres efectes.