Amb la col·laboració d'EUROPOL, la DEA i la Policia Nacional de Colòmbia

Confiscades 250.000 pastilles de droga sintètica procedents de Colòmbia amb destinació a Espanya

Introduïen l'estupefaent utilitzant vols comercials entre Bogotà i Madrid mitjançant l'ús de maletes “doblades” en les quals ocultaven les pastilles

Durant la investigació s'han intervenut dos enviaments en l'aeroport madrileny Adolfo Suárez Madrid-Barajas, un amb 120.000 pastilles i un altre amb 130.000, amb un pes total de 69 quilograms

08/10/24

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració d'EUROPOL, la DEA i de la Policia Nacional de Colòmbia, han confiscat 250.000 pastilles de droga sintètica procedents de Colòmbia que anaven a ser introduïdes a Espanya. Transportaven l'estupefaent entre Bogotà i Madrid en vols comercials mitjançant l'ús de maletes “doblades”. Durant la investigació s'han intervenut dos enviaments en l'aeroport madrileny, un amb 120.000 pastilles i un altre amb 130.000 amb un pes total de 69 quilograms.

La investigació es va iniciar a la fi del mes de juliol gràcies a una informació de la Policia Nacional de Colòmbia i dels agents espanyols, en la qual se sospitava de l'enviament a Espanya de dos grans partides de pastilles de droga sintètica procedents del seu país. Amb la col·laboració d'EUROPOL i de la Drug Enforcemente Administration (DEA) nord-americana es va posar en marxa un operatiu per a evitar eixa nova ruta de droga a Europa.

Maletes “doblades” per a transportar la droga

Les indagacions dels agents van permetre detectar la presència a Colòmbia d'una organització criminal que es trobava tractant d'obrir una nova via d'introducció de drogues sintètiques en el nostre país. Per al trasllat de l'estupefaent l'organització utilitzava avions comercials, amb origen a Bogotà i destinació a Madrid, en els quals els investigats, servint-se de personal aeroportuari al servici de la xarxa criminal i mitjançant l'ús de maletes “doblades” (maletes amb etiqueta de facturació falsificades), ocultaven les pastilles i les enviaven al nostre país.

En el transcurs de la investigació, que continua oberta, es va intervendre en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, dos borses d'esport que en el seu interior contenien 59 bosses de plàstic amb 120.000 pastilles de color blau i un pes de més de 34 quilograms. En un altre vol, en el mateix aeroport,  es van intervendre  altres dos borses d'esport que contenien 62 bosses de plàstic en les quals van trobar 130.000 pastilles del mateix tipus que van llançar un pes de més de 35 quilos.

Durant les anàlisis efectuades sobre les pastilles intervenudes, els especialistes de la Comissaria General de Policia Científica van detectar en el primer envie traces significatives de ketamina i en el segon, la mateixa substancia estupefaent amb rastres de fentanilo.