Entre els dies 25 de setembre i 2 d'octubre

La Policia Nacional celebrarà el Dia de la Policia 2024 a Sevilla

Durant eixos dies es podrà visitar la “Exposició de Mitjans i Museu de la Policia” que se situarà en l'avinguda de Rodríguez de Casso, i en la qual es trobaran tant efectius com a vehicles, material de diverses unitats de la Policia Nacional, una galeria virtual de tir i circuit infantil amb vehicles elèctrics de policia

El dia 27 de setembre se celebrarà el “Concert Didàctic en Família: Música i Policia” en l'auditori FIBES, i el dilluns 30, en la Plaça de Bous de la Maestranza es durà a terme una exhibició operativa en la qual, diferents unitats policials, mostraran les diferents tècniques d'intervenció que empren en les seues comeses diàries

El dilluns dia 30 es desenvoluparà també un cicle de conferències en el Saló de Graus de la facultat de Dret de la Universitat de Sevilla, i l'1 d'octubre tindrà lloc la Gala de Premis Policia Nacional en l'auditori FIBES. L'acte central de el “Dia de la Policia” tindrà lloc el dimecres 2 d'octubre en la Plaça d'Espanya

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha traslladat a l'alcalde de la ciutat, José Luis Sanz, el seu agraïment “per l'enorme afecte i les facilitats brindades per a celebrar a Sevilla el Patró de la Policia Nacional”

10/09/24

La Policia Nacional celebrarà el Dia de la Policia 2024 a Sevilla. La celebració dels diferents esdeveniments començarà el dijous 25 de setembre i es perllongarà fins al 2 octubre. Totes les activitats estan previstes perquè participen els ciutadans, entre les quals destaquen una exposició de mitjans, un concert didàctic, una exhibició policial en la Plaça de Bous, un cicle de conferències i la gala de “Premis Policia Nacional”. L'acte central tindrà lloc el dia 2 d'octubre en la Plaça d'Espanya de la ciutat i serà el màxim exponent de tots els esdeveniments que se celebraran amb motiu de la festivitat dels Santos Ángeles Custodios, patrons de la Policia Nacional.

El director general de la Policia, Francisco Pardo, ha agraït a l'alcalde de Sevilla, José Luis Sanz, “l'enorme afecte i les facilitats que ens heu brindat per a celebrar ací la nostra festa, el nostre Patró. I ho celebrem ací per moltes raons: perquè és una les ciutats més boniques del món, perquè la seua història, cultura i patrimoni són incomparables, perquè té unes infraestructures i servicis envejables, que la convertixen en un dels motors de l'economia andalusa i espanyola, perquè és una ciutat moderna que mira al futur i perquè els sevillans sou extraordinàriament hospitalaris i acollidors amb tots”.

 

Pardo Piqueras ha recordat a més que una altra raó de pes és que enguany la Policia Nacional celebra les seues 200 anys d'història, i va anar un sevillà d'Osuna, José Manuel d'Arjona i Cubes, qui en 1824 va asseure les bases de la Policia General del Regne, el primer cos policial estatal d'Espanya, qui va anar a més el primer superintendente, un càrrec equivalent al d'actual Director General de la Policia.

 

Per la seua part l'alcalde de Sevilla, José Luis Sanz, ha mostrat el seu agraïment “a la Policia Nacional per haver triat la nostra ciutat per a celebrar els seus actes del Dia de la Policia en enguany tan especial i que seran, en certa manera, la culminació del Bicentenario”.

 

En paraules de l'alcalde Sanz “amb esta celebració els agents podran comprovar l'enorme afecte i reconeixement que els sevillans senten per la Policia Nacional a la qual guardonem enguany amb la Medalla de la Ciutat de Sevilla”.

 

Durant una setmana, Sevilla serà la seu d'unes celebracions que reflectixen la història de la Policia, la seua evolució al llarg de les seues 200 anys i de com s'ha transformat en una Policia moderna i eficaç, preparada per a prestar servici al ciutadà.

 

Exposició de Mitjans i Museu de la Policia

 

El dimecres 25 de setembre serà quan s'inaugure l'Exposició “de Mitjans i Museu de la Policia” situada en l'avinguda de Rodríguez de Casso, on els visitants podran conéixer de primera mà alguns dels vehicles i mitjans aeris policials més emblemàtics, juntament amb una àmplia i variada selecció del material usat per les diferents unitats de la Policia Nacional: Unitat Aèria de la Policia, UIP, GEO, TEDAX-NRBQ, Subsol i Protecció Ambiental, Unitat Especial de Cavalleria i Guies Canins. També estaran presents la Divisió de Cooperació Internacional, Participació Ciutadana, la Unitat Central de Seguretat Privada, la Brigada Mòbil-Policia en el Transport, Telecomunicacions, Estrangeria i Fronteres, la Divisió de Formació i Perfeccionament, la Divisió de Documentació, Policia Científica i el Servici de Finançament Europeu. En l'exposició també estarà present el Servici d'Armament, que instal·larà una galeria de tir virtual  que podran utilitzar tots els ciutadans que s'animen a participar.

 

Com a novetat, enguany per als més xicotets s'instal·larà un circuit en l'Avinguda Rodríguez Casso, en el qual podran experimentar la sensació de conduir un cotxe de policia a bord de vehicles elèctrics uniformats.

 

L'exposició podrà visitar-se en horari de matí i vesprada (d'11 a 14 hores i de 17.30 a 20.30 hores) entre els dies 25 de setembre i 1 d'octubre i fins a les 14:30 el dia 2 d'octubre.

 

Concert didàctic en la Plaça Major

 

L'Auditori FIBES de Sevilla acollirà a les 11:30 hores del dia 27 un concert didàctic que oferirà la Banda de Música de la Policia Nacional. Durant el “Concert Didàctic en Família: Música i Policia”, majors i xicotets gaudiran de la música d'una forma amena i divertida, una activitat amb la qual es pretén incrementar el coneixement de la Policia a través de la música.

 

Exhibició policial en la Plaça de Bous i cicle de conferències

 

El dilluns 30 de setembre a les 18:00 hores, en la Plaça de Bous de la Maestranza de Sevilla, tindrà lloc una exhibició policial en la qual participaran diferents unitats: UIP, UPR, GEO, TEDAX-NRBQ, Guies Canins, Cavalleria i la Unitat Aèria de la Policia Nacional.

 

Eixe mateix dia, el Saló de Graus de la facultat de Dret de la Universitat, acollirà el cicle de conferències titulades “Els orígens de la Policia Nacional” que tindran lloc entre les 10 i 14 hores i de 16:30 a 18:30 hores.

 

Gal·la Premis Policia Nacional

 

El dia 1 d'octubre a les 19:00 hores tindrà lloc la Gala de Premis Policia Nacional en l'Auditori FIBES. Durant esta gala s'entregaran els Premis de Periodisme i el Premi Valores Humans, convocats per la Fundació Policia Espanyola. En els Premis de Periodisme, s'atorgaran guardons a aquells treballs que han analitzat la labor realitzada per la Policia Nacional per als ciutadans i es consideraran tres categories: periodisme escrit i digital, periodisme audiovisual i periodisme radiofònic.

 

Dia 2 d'octubre, acte central del Dia de la Policia

 

El 2 d'octubre a les 11:30 hores tindrà lloc l'acte  central del Dia de la Policia en la Plaça d'Espanya de Sevilla. Durant l'esdeveniment s'imposaran les condecoracions al mèrit policial tant a integrants de la Policia Nacional com a persones que han contribuït de forma destacada en la millora de la imatge policial. A més es distingirà a integrants d'altres Forces i Cossos de Seguretat i mencions honorífiques a cans que presten servici en la Unitat de Guies Canins de la Policia Nacional.

 

Durant l'esdeveniment es durà a terme l'acte “in memoriam” en honor als agents morts en acte de servici i una formació dinàmica d'unitats motoritzades, que obrirà i tancarà la Unitat Aèria de la Policia, mostrarà els vehicles policials de les diferents unitats a tots els assistents.