A Alacant

La Policia Nacional intercepta un vehicle amb destinació Bordeus que transportava 35 pistoles modificades en una caleta

§  El vehicle estava ocupat per dos hòmens, que van resultar arrestats §  En un compartiment ocult del maleter del vehicle transportaven les pistoles juntament amb els seus carregadors i munició llestes per al seu ús §  El Jutjat va decretar l'ingrés a la presó per als dos arrestats

06/09/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos hòmens que transportaven en un turisme 35 pistoles modificades, amb els seus respectius carregadors i munició, camuflades en un compartiment ocult del maleter. El GPS del turisme assenyalava com a punt de destinació la localitat francesa de Bordeus. Els seus dos ocupants han ingressat a la presó.

 

Placa de matrícula modificada

 

Agents de la Policia, Nacional adscrits a la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, mentre que duien a terme certes perquisicions relacionades amb una investigació en la zona nord de la província, van observar un vehicle amb matrícula estrangera i que circulava d'una manera estranya, cridant-los l'atenció una possible manipulació d'una de les plaques de matrícula.

 

Els policies van començar a seguir al turisme, ocupat per dos hòmens, podent apreciar com accelerava i desaccelerava sense motiu algun, possiblement amb la intenció de detectar possibles seguiments policials. Els agents van sol·licitar suport a altres unitats i van decidir interceptar el vehicle, ja que estaven posant en perill a la resta d'usuaris de la via. Van aprofitar el moment en què es va detindre en un àrea de servici de l'autovia per a identificar als seus ocupants. A més van verificar quela matrícula davantera havia sigut modificada deliberadament de forma molt subtil.

 

Els agents van inspeccionar l'interior del vehicle i el seu maleter, cridant-los l'atenció el fet que, si bé en el dispositiu GPS del telèfon mòbil que hi havia en el quadre de comandament estava posat com a destinació final la ciutat de Bordeus, en el vehicle no hi havia cap tipus d'equipatge. Una revisió més exhaustiva develó l'existència d'un compartiment ocult en l'interior del maleter, que en l'argot policial rep el nom de “caleta”, on ocultaven diverses armes curtes.

 

Armes modificades

 

En total es van trobar 35 pistoles semiautomàtiques -amb els seus respectius carregadors i munició llestes per al seu ús-, algunes de les quals es trobaven acuradament precintades amb plàstic. Tots dos van anar immediatament detinguts per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius.

 

La posterior anàlisi de les armes intervenudes va revelar que es tractaven d'armes simulades a les quals se'ls havien modificat els canons i mecanismes d'acció de foc per a així convertir-les en armes de foc real.

 

Els detinguts, de nacionalitat francesa, de 35 i 40 anys d'edat, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia del partit judicial corresponent on van ser arrestats, decretant-se l'ingrés a la presó per a tots dos.