A Leganés

La Policia Nacional deté a dos dones per robar cadenes d'or a persones d'edat pel mètode de el “furt amorós”

Les arrestades s'acostaven a les seues víctimes i preguntaven per direccions per a, després de rebre les indicacions, agrair-ho amb abraçades per a apoderar-se de les joies

Els agents van localitzar a diversos propietaris de les cadenes d'or robades les quals havien sigut venudes en cases de compravenda de metalls preciosos

29/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en el municipi madrileny de Leganés a dos dones per furtar mitjançant el procediment de el “furt amorós”. Les dos preguntaven a persones d'edat, per direccions o establiments i quan rebien les indicacions oportunes, ho agraïen de manera efusiva, amb abraçades i tocaments que aprofitaven per a apoderar-se de les pertinences de les víctimes, principalment cadenes d'or. Posteriorment les venien en cases de compravenda de metalls preciosos. Després del seu arrest van ser posades a la disposició de l'autoritat judicial com a presumptes autores de delictes de furt i estafa.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan els agents van detectar en diverses cases de compravenda de metalls preciosos, nombroses vendes efectuades per dos dones. En denotar indicis de criminalitat, els investigadors van intervendre diversos lots de joies i van esbrinar que estes dones es dedicaven a cometre furts a persones d'edat amb el mètode conegut com a “furt amorós”.

Acompanyant a la víctima a la seua casa per a robar les seues pertinences

En ocasions, realitzaven preguntes a les víctimes que trobaven en el carrer i quan rebien la resposta, agraïen de manera efusiva la col·laboració donant-los abraçades que aprofitaven per a apoderar-se de les seues joies. En alguna ocasió, van arribar a acompanyar a la víctima a la seua casa i mentre una de les autores deixava la porta del domicili oberta, l'altra obstaculitza i s'apoderava dels efectes de valor.

Els investigadors van aconseguir localitzar al propietari d'unes joies que havien sigut sostretes per les dos dones i que posteriorment havien venut, arribant a rebre quasi 1000 euros per elles.

A la fi del passat mes de juny, els agents van identificar a les presumptes autores les quals van ser arrestades i posades a la disposició de l'autoritat judicial. A dia d'hui la investigació continua oberta per a determinar l'origen d'algunes de les joies i la localització de noves víctimes.

¿En què consistix el “furt amorós”?

El “furt afectuós” és una modalitat de robatori, comès/fideïcomès habitualment per una o diverses dones, que seleccionen a la seua víctima, normalment persones d'edat, que porta algun metall preciós o ornament d'or de gran valor. Mostren una actitud afectuosa mitjançant abraçades, carícies, o fins i tot, arribant a oferir-los, en alguna ocasió, favors sexuals, Es guanyen la seua confiança, donant diferents excuses com paréixer-se a algun familiar, conéixer-se d'una altra ocasió passada, demanar-los roba o fins i tot almoina. Durant esta maniobra de distracció, aconseguixen apropiar-se de les joies, marxant-se del lloc sense que les víctimes s'adonen/adonen de la sostració.

Un altre tipus de “furt afectuós”, és dut a terme per diverses persones, generalment un home i diverses dones, els quals estacionen el vehicle per a sol·licitar una informació sobre un centre de salut, clínica, hospital, etc. Mentre la víctima facilita les explicacions, les dones aprofiten per a sostraure les joies, abandonant el lloc ràpidament.

Este procediment sol ser emprat per un grup de delinqüents itinerants que es desplacen per tota la geografia espanyola, dificultat així la identificació dels autors i amb açò la persecució policial.