Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Polizia vaig donar Stato d'Itàlia

Desarticulat un grup especialitzat en el robatori amb violència de rellotges d'alta gamma

Estos grups organitzats, procedents de la ciutat de Nàpols, una vegada traslladats a Espanya i durant curtes estades executaven en zones turístiques nacionals diversos robatoris de rellotges d'alta gamma

Els fets responien a un modus operandi clàssic: vigilància prèvia en les zones de gran afluència de turistes, elecció de víctima, acció violenta i ràpida i l'ús de ciclomotor per a la fugida

En l'entrada i registre s'han intervenut un dels rellotges sostrets, una motocicleta, dos plaques de matrícula i la roba utilitzada en els robatoris a més d'arrestes als cinc integrants del grup

27/07/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i la Polizia vaig donar Stato d'Itàlia, han desarticulat una grup especialitzat en robatoris amb violència de rellotges d'alta gamma. Estos grups organitzats, procedents de la ciutat de Nàpols, una vegada traslladats a Espanya i durant estades curtes executen en zones turístiques diversos robatoris. El continu contacte entre les autoritats espanyoles i italianes permet la detecció de l'arribada d'estos grups o part dels seus membres a Espanya i al control dels mateixos en el territori nacional en llaures a la persecució i esclariment de la seua activitat delictiva.

Cinc detinguts i recuperat un rellotge valorat en 28.000 euros

En el marc d'esta operació el passat mes de maig es té coneixement de l'estada en l'illa d'Eivissa d'un investigat d'alt interés, localitzant igualment una motocicleta amb matrícules italianes que habitualment utilitzen per a cometre robatoris, i els apartaments en els quals es trobarien allotjats. Una vegada se sotmet a control la motocicleta i els moviments de l'investigat es té coneixement d'una temptativa de robatori i tres robatoris amb violència en l'illa.

Fruit de les gestions realitzades per part dels investigadors de va poder identificar als autors dels primers delictes comesos, a més d'identificar a una altra persona que els serviria de suport per a realitzar funcions de localització de víctimes i conducció del vehicle de suport, no obstant açò no es va poder procedir a la detenció dels citats autors, ja que els mateixos van abandonar l'illa per a tornar a Nàpols.

Posteriorment, i gràcies al continu control policial que s'exercix sobre els potencials autors d'estos robatoris amb violència, es va constatar que a mitjan mes de juny els presumptes autors dels robatoris comesos en el mes de maig haurien tornat a Eivissa, establint-se així un dispositiu policial d'estret seguiment per part dels investigadors.

Gràcies a les gestions i el control que es van portar a partir d'eixe moment es va poder concretar la residència temporal on estarien  allotjats durant la seua estada en l'illa, un apartament situat en la costa, així com les motocicletes i plaques falses empleades per a cometre els robatoris.

En eixa operació es van poder aclarir dos nous fets ocorreguts a Eivissa, en concret el robatori amb violència d'un rellotge d'alta gamma valorat en 28.000 euros, el qual va ser recuperat pels investigadors, així com la temptativa de robatori d'un altre rellotge.

Els fets responien al modus operandi clàssic d'estos grups napolitans, vigilància prèvia en zona de gran afluència de turistes, elecció de víctima, acció ràpida i violenta i l'ús d'un ciclomotor per a la fugida.

Després de les vigilàncies i els seguiments efectuats es procedix l'entrada i registre de la vivenda on residien en la seua estada a Eivissa, procedint a la detenció dels cinc integrants del grup.