En la M-50 de Madrid

La Policia Nacional deté a un motorista que es va gravar circulant a 300 quilòmetres per hora en una autovia

L'arrestat va arribar a publicar fins a quatre vídeos en els quals mostrava com la motocicleta superava els 300 quilòmetres per hora o els 100 en un trams regulat a 50 quilòmetres per hora com a velocitat màxima

La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia d'un usuari que va alertar de la publicació en xarxes socials d'un video d'un motorista que circulava a velocitats extremes per una via de Madrid

05/03/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un motorista que es va gravar circulant a 300 quilòmetres per hora en l'autopista M-50. La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia d'un usuari de xarxes socials que va alertar de la publicació d'un motorista que circulava a velocitats extremes per diverses vies de Madrid.

La investigació es va iniciar a la fi del passat mes de febrer arran de la denúncia d'un usuari de xarxes socials, en la comunicació, que es va fer a través del correu electrònic redesabiertas@policia.es, s'alertava de la publicació en una plataforma d'un vídeo en el qual s'observava a un motorista circulant a 300 quilòmetres per hora en l'autopista madrilenya M-50.

Els agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, a través del perfil de xarxes socials de l'usuari que va publicar el vídeo, van poder detectar altres tres publicacions en les quals el mateix motorista cometia el mateix tipus d'infraccions.

En la primera de les publicacions s'observava al motorista circulant a una velocitat de 290 quilòmetres per hora al llarg de la M-50 i en un tram que engloba el túnel de Perales del Riu, arribant a superar els 300 quilòmetres per hora en algun tram..

A 280 en un tram limitat a 90 i a 115 per una via de 50

Una altra de les publicacions pujada pel mateix usuari mostrava que el mateix motorista circulava a 213 quilòmetres per hora en l'autovia A-42, en direcció Madrid. En un tercer vídeo que apareixia en el mateix compte, es podia observar al motorista circulant en la M-50, a una velocitat de 290 quilòmetres per hora.

El quart dels vídeos que van detectar els agents mostrava al motorista circulant en un tram de la A-42, des de la Plaça El·líptica cap a Madrid centre, a una velocitat de 115 quilòmetres per hora en un tram limitat a 50 i a 280 per hora on el límit de velocitat es troba establit en 90 quilòmetres per hora.

Els investigadors van poder determinar que la motocicleta que apareixia en tots els vídeo era la mateixa i que el conductor circulava amb la placa de la matrícula doblada cap a l'interior per a impedir la seua identificació.

Després de diferents indagacions es va poder identificar a l'usuari de la xarxa social que publicava els vídeos, al com li figurava una motocicleta al seu nom de la mateixa marca i model, que va ser arrestat en la localitat madrilenya de Parla com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat vial que apareixien en les publicacions.