A Gijón i Pontevedra

La Policia Nacional desarticula una de les xarxes més potents de distribució de cocaïna del nord d'Espanya

Hi ha set detinguts a Gijón i Pontevedra i s'ha pogut intervendre 65 kg de cocaïna, quasi huit quilograms d'haixix, prop de 2.000.000 d'euros, i quatre immobles valorats en 350.000 euros

Utilitzaven una furgoneta camperizada amb doble fons per a ocultar i traslladar les substancies estupefaents

29/11/23

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una de les xarxes més potents de distribució de cocaïna del nord d'Espanya. Hi ha set detinguts a Gijón i Pontevedra, i s'han intervenut 65 quilograms de cocaïna, quasi huit quilograms d'haixix, prop de 2.000.000 d'euros i quatre immobles valorats en 350.000 euros. Els detinguts ocultaven les substancies estupefaents en un doble fons d'una furgoneta camperizada.

La investigació va començar el passat mes d'abril, quan els agents van comprovar que un dels detinguts havia aconseguit la total independència de l'organització de la qual depenia anteriorment. Els investigadors van corroborar que este home estaria ara liderant una nova xarxa, i van detectar la presència de diversos vehicles i persones que identifiquen com a transportistes de droga en la zona d'influència.

Per este motiu, es va establir un dispositiu de vigilància, seguiment i control sobre el vehicle sospitós de transportar cocaïna que havia sigut arreplegada en El Salnés. Els agents ho van interceptar quan s'anava a introduir en una zona d'aparcaments custodiada per l'organització a Gijón i van intervendre, en una caleta fabricada en els baixos d'una furgoneta camperizada, 50 quilos de cocaïna.

Fruit d'esta operació, els agents van procedir a la detenció de set persones (una persona a Gijón i la resta a Pontevedra), i van intervendre 15 quilos de cocaïna i 7,5 d'haixix que estaven amagats en un traster de Gijón llogat per la conductora de la furgoneta.

El líder de la xarxa amagava en la seua vivenda prop d'1,5 milions d'euros

En el registre dut a terme en la vivenda del líder d'esta xarxa criminal es va intervendre prop d'un milió i mitjà d'euros, els quals van ser trobats gràcies a un dels gossos de la Unitat de Guies Canins de la Corunya. En altres immobles es van localitzar més de 400.000 euros en efectiu, així com nombroses joies.

Així mateix, els agents van procedir a sol·licitar el bloqueig de quatre immobles a nom dels investigats amb una valoració de més de 350.000 euros, així com productes en huit entitats financeres.