A Còrdova

La Policia Nacional deté a un perillós delinqüent escapolit després de no reincorporar-se a presó i continuar la seua carrera delictiva

L'any 2010, quan comptava amb 23 anys, va ser arrestat a Jaén per diversos delictes greus però, després de deu anys a la presó, el passat mes de gener va fugir després d'un permís penitenciari

Des de la seua fugida, extremava les seues mesures de seguretat i canviava contínuament de residència per diverses localitats de Jaen, Còrdova i zones de la serra de Cazorla

Donada la seua perillositat, sempre portava un arma curta de foc, es va establir un ampli dispositiu per al seu arrest que va comptar amb la participació del GOES de la Policia Nacional

27/10/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en Baena (Còrdova) a un perillós delinqüent, amb nombroses requisitorias judicials per diferents delictes molt greus, que es trobava escapolit després de no reincorporar-se a presó. En 2010, i després d'un extens dispositiu policial, va ser arrestat quan tenia 23 anys per diferents delictes molt greus, decretant l'endemà l'autoritat judicial el seu ingrés a la presó. Després de deu anys reclòs, li va ser atorgat un permís penitenciari que va aprofitar per a no tornar a presó i reiniciar la seua carrera delictiva. Des d'eixe moment estava escapolit de la justícia.

En el mes gener del present any, els investigadors van tindre coneixement de la fugida de l'arrestat, que es trobava complint condemna a la presó des de l'any 2010, i que tenia diferents penes fins a l'any 2034. Aprofitant un permís penitenciari que li va ser concedit a primers d'any no reingresó, i des d'aleshores es trobava escapolit.

L'arrestat sempre portava un arma curta de foc, tenint acreditada la seua extrema perillositat al no dubtar a utilitzar-la en arribar el cas, alguna cosa acreditat pels seus mateixos progenitors als quals va amenaçar amb la seua pistola. A més, els investigadors van constatar que el fugit estava involucrat en una agressió que va provocar ferides per arma de foc en una de les seues víctimes. 

Des d'eixa data havia reprès la seua activitat delictiva, trobant-se encartat i pendent de la seua detenció per la seua presumpta participació en diversos fets delictius de gravetat, convertint-se en una persona molt esmunyedissa que comptava amb moltíssims suports i ajudes del cercle delincuencial de Jaén. Açò, unit a les extremes mesures de seguretat que prenia, dificultava la seua detenció.

Va iniciar una relació sentimental amb una dona de Jaén

Els agents van ser estudiant minuciosament qualsevol pista sobre el seu parador, comprovant com es movia contínuament entre Jaén, Còrdova, diferents zones de la Serra de Cazorla i altres localitats. Llocs on alternava les seues estades fins a canviar de lloc en detectar la presència policial en les seues zones de seguretat.

La principal línia d'investigació que van utilitzar els investigadors, es va centrar en les informacions que els conduïen a l'inici d'una relació sentimental que l'arrestat mantenia amb una dona de Jaén. Una vegada identificada, els agents la van sotmetre a una vigilància discreta, especialment, en les seues aparicions per la capital, esta vegada van aconseguir detectar-la quan prenia un autobús amb destinació a la localitat cordovesa de Baena. Una vegada en ella van comprovar i van investigar el domicili on es va introduir la dona, no obstant açò, no hi havia rastre ni res que poguera evidenciar que l'arrestat es trobara en ell. Per açò, els investigadors van establir un discretíssim punt de vigilància fins a detectar la presència en el domicili del detingut. 

Participació del GOES

Una vegada que els investigadors havien acreditat la presència de l'arrestat en el domicili vigilat, van sol·licitar a l'autoritat judicial el corresponent manament d'entrada i registre del domicili. Donada l'extrema perillositat del detingut, es va establir un dispositiu adequat per a açò amb la participació dels propis investigadors recolzats per agents del GOES -Grups Operatius Especials de Seguretat-, Seguretat Ciutadana, Policia Científica i el Servici de Mitjans Aeris. Després del seu arrest, ha ingressat a la presó.