Web infantil

La plaça té una torre, la torre té un balcó, el balcó té una dama, la dama una blanca flor. Ha passat un cavaller -qui sap per què va passar!- i s'ha emportat la plaça, amb la seva torre i el seu balcó, amb el seu balcó i la seva dama
la seva dama i la seva blanca flor.
Antonio Machado

Els teus dibuixos

Mira els dibuixos que ens han enviat els nostres amics!

Si vols participar en el nostre club d'artistes amics de la policia, una mica més a baix t'expliquem com.

Veure galeria del club d'artistes

Posa'ls color

  1. Tria un dels dibuixos que et vam mostrar a continuació.
  2. Imprimeix-ho i acoloreix-ho el millor que puguis.
  3. Una vegada que ho hagis acabat, si vols que ho publiquem en la web, segueix les instruccions.

Com enviar-los?

  1. Fes un dibuix en grandària A4 (210 mm × 297 mm) d'un tema relacionat amb la Policia Nacional. Per exemple, pots fer un dibuix en el qual aparegui un gos de la Unitat de Guies Canins, un cavall de la Unitat de Cavalleria, un Policia patrullant en un radiopatrulla, etc... Usa la teva imaginació.
  2. Escaneja-ho o fes-li una foto, si no saps o ets molt petit demana-li ajuda als teus pares. Això sí, que el fitxer no superi els 300 Kb.
  3. Demana-li als teus pares que ens enviïn l'arxiu per correu electrònic a webdgp@policia.es, indicant el teu nom, cognoms i edat, si vols que el posem al peu de la foto. També has d'incloure un telèfon de contacte.
  4. Quan ho rebem i comprovem que el contingut és correcte, el publicarem en la nostra web i t'enviarem un correu comunicant-te'l.
  5. El fet de manar el dibuix de la forma indicada, amb el nom i l'edat, implica que els teus pares accepten que es publiqui en la nostra web.

Consells

En internet

  • Si ets menor d'edat, abans d'obrir un perfil en una xarxa social, digues-l'hi als teus pares. És millor que ho sàpiguen.
  • Si ja tens un perfil en una xarxa social, no acceptis a tot el que vulgui ser amic teu. Accepta només a qui coneixes. Darrere d'un "nom" pot haver-hi algú que potser només vol perjudicar-te.
  • Estaria bé que li preguntis als teus amics si els importa que publiquis fotos en les quals apareixen ells. I si et demanen que llevis les seves fotos és millor respectar-los i retirar-les.
  • Publica les teves fotos i continguts només per als teus amics. A vegades poden caure en mans de persones que les utilitzin per a fer-vos mal.
  • Si algú t'amenaça o et demana coses que a tu no t'agraden, hauries d'expulsar-ho immediatament del teu perfil i comentar-l'hi als teus pares com més aviat millor. És més fàcil solucionar un problema quan acaba de començar que quan s'ha fet més gran.
  • No usis la webcam sense pensar; encén-la només quan estiguis segur que parles amb un amic. Com segurament ja saps, de la webcam es pot fer una "captura de pantalla" i la persona amb la qual xateges guardar-se la teva imatge per a usar-la quan vulgui.
  • No publiquis fotos de les quals després et puguis avergonyir. Tingues en compte que aquestes "imatges" poden arribar a molta gent en Internet.
  • I finalment, utilitza una contrasenya difícil d'endevinar, incloent algun número i signe de puntuació, però sobretot no la comparteixis amb ningú. El teu perfil és teu i de ningú més.

En el teu dia a dia

  • Desconfia dels adults que no coneixes, sobretot si es mostren excessivament amables i pròxims per a fer-se amics teus.
  • Confia en els teus pares i professors per a explicar-los qualsevol problema que tinguis.
  • Si veus que als voltants del col·le es consumeixen drogues o alcohol, explica-l'hi als teus pares, professors o a la Policia; tots estan per a ajudar-te.
  • De casa al col·le no t'entretinguis pel camí, procura anar amb amics.
  • No pugis mai al cotxe d'un desconegut.
  • Si tens telèfon mòbil, procura portar-ho sempre amb tu encara que en el col·legi el tinguis apagat. Si et passa alguna cosa, avisa als teus pares, als pares dels teus amics o a la Policia.

En el col-legi

  • Informa els teus professors de tot allò que vegis o hagis vist que ha passat a un altre company/a i que no t'agradaria que et fessin a tu, explica-li-ho a qui pot ajudar-te (els teus professors, els teus pares o la Policia). Els problemes no se solucionen solos.
  • Si et sents amenaçat/a o ofès/per qualsevol mena de nota, pintada o comentari en el col·legi, explica-l'hi als teus professors.
  • Si et sents discriminat/a o ridiculitzat/per altres companys, digues-li-ho als teus professors.
  • Si en el recinte del col·legi trobes pintades amb expressions violentes o amenaçadores digues-l'hi als teus professors.

Navega de manera segura, fes-te ciberexpert@

Quan es tracta de protegir els nens, moltes vegades els adults no sabem molt bé com actuar. Tan negatiu és ser massa prohibitiu com permissiu, per això, per a aportar una major educació digital a les famílies, neix el programa Ciberexpert@s, creat per la Unitat de Participació Ciutadana de la Policia Nacional, amb el suport de Telefónica i Fundació Cibervoluntaris.

www.ciberexperto.org Obre nova finestra. Enllaç extern.