Operació conjunta de la Policia Nacional, la Policia Nacional Danesa i EUROPOL

La Policia Nacional deté a cinc integrants d'un grup criminal dedicat al tráfico de drogues vinculats a la banda Hells Angels

S'ha detingut a cinc persones -dues a Màlaga i tres a Dinamarca- pertanyents a una organització els integrants de la qual són membres o aspirants a la banda motera Ángeles de l'Infern, dedicada a la distribució d'haixix a Dinamarca

Els membres del grup haurien introduït més de 3,5 tones d'haixix al país danès utilitzant transports d'animals vius

L'operació policial es va dur a terme de forma conjunta entre agents espanyols i danesos, confiscant-se 59.000 euros en un habitatge a Espanya i haixix a Dinamarca

12/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la NSK de la Policia Nacional danesa i EUROPOL, han detingut a cinc persones -dues a Màlaga i tres a Dinamarca- membres d'un grup criminal dedicat al tráfico de drogues vinculat a la banda motera Hells Angels.

Els integrants d'aquesta organització -membres o aspirants a la banda motera Ángeles de l'Infern- haurien introduït més de 3,5 tones d'haixix al país escandinau, utilitzant transports d'animals vius. L'operació policial s'ha dut a terme de forma conjunta entre la Policia espanyola i la danesa, i s'han confiscat 59.000 euros en un habitatge a Espanya i haixix a Dinamarca.

La NSK (Special Crimes Unit) de la Policia Nacional Danesa va iniciar fa anys una recerca sobre aquesta organització criminal els integrants de la qual són membres o aspirants de la banda motera Hells Angels, dedicada a la distribució d'haixix a Copenhaguen i ciutats dels voltants.

Fruit d'aquesta recerca, els agents van constatar al desembre de 2022 la presència a Marbella de dos membres de l'organització, un danès exmembre d'Hells Angels i un aspirant a la banda motera. Aquestes persones tenien com a funció contactar amb subministradors d'haixix en Marroc, organitzar la seva introducció a Espanya i el posterior enviament a Dinamarca. Tots dos membres del grup eren High Value Targets per al país danès i comptaven amb antecedents a Espanya, havent estat detinguts en 2022 en relació a un ajust de comptes entre aquesta organització criminal danesa i una polonesa, a més d'altres detencions per tráfico de drogues i delictes associats.

Transportaven la droga oculta entre càrrega d'animals vius

Arran d'aquesta troballa es va iniciar una recerca conjunta en tots dos països que va permetre acreditar que l'organització havia introduït almenys 3,5 tones d'haixix a Dinamarca, utilitzant transports d'animals vius, per ser distribuïda posteriorment a traficants a mitjana i petita escala.

El passat 31 de maig es va dur a terme l'explotació de l'operació de forma conjunta entre especialistes d'Europol i dels grups de recerca danesos i espanyols, participant agents dels dos països en els diversos registres. En ells es van localitzar 59.000 euros en un habitatge a Espanya i haixix a Dinamarca, a més de nombrós material informàtic i telefònic utilitzat per l'organització com a mesura de seguretat per a les seves comunicacions. A més, s'ha arrestat a cinc persones, dues d'elles a Màlaga i altres tres al país danès.

Recerca cofinançada per la Unió Europea en el marc EMPACT

La recerca s'ha dut a terme per agents de la Policia Nacional de manera conjunta amb la Policia Nacional danesa en el marc de l'EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'aquest marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per desarticular les xarxes delictives, les seves estructures i els seus models de negoci. La recerca desenvolupada en aquest marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per combatre la criminalitat en camps com el tráfico de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.