Operació conjunta de la Policia Nacional, la Policia Nacional Danesa i EUROPOL

La Policia Nacional deté a cinc integrants d'un grup criminal dedicat al trànsit de drogues vinculats a la banda Hells Angels

S'ha detingut a cinc persones -dos a Màlaga i tres a Dinamarca- pertanyents a una organització els integrants de la qual són membres o aspirants a la banda motera Ángeles de l'Infern, dedicada a la distribució d'haixix a Dinamarca

Els membres del grup haurien introduït més de 3,5 tones d'haixix en el país danés utilitzant transports d'animals vius

L'operació policial es va dur a terme de forma conjunta entre agents espanyols i danesos, confiscant-se 59.000 euros en una vivenda a Espanya i haixix a Dinamarca

12/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la NSK de la Policia Nacional danesa i EUROPOL, han detingut a cinc persones -dos a Màlaga i tres a Dinamarca- membres d'un grup criminal dedicat al trànsit de drogues vinculat a la banda motera Hells Angels.

Els integrants d'esta organització -membres o aspirants a la banda motera Ángeles de l'Infern- haurien introduït més de 3,5 tones d'haixix en el país escandinau, utilitzant transports d'animals vius. L'operació policial s'ha dut a terme de forma conjunta entre la Policia espanyola i la danesa, i s'han confiscat 59.000 euros en una vivenda a Espanya i haixix a Dinamarca.

La NSK (Special Crimes Unit) de la Policia Nacional Danesa va iniciar fa anys una investigació sobre esta organització criminal els integrants de la qual són membres o aspirants de la banda motera Hells Angels, dedicada a la distribució d'haixix a Copenhaguen i ciutats dels voltants.

Fruit d'esta investigació, els agents van constatar al desembre de 2022 la presència a Marbella de dos membres de l'organització, un danés exmembre d'Hells Angels i un aspirant a la banda motera. Estes persones tenien com a funció contactar amb subministradors d'haixix en Marroc, organitzar la seua introducció a Espanya i el posterior enviament a Dinamarca. Tots dos membres del grup eren High Value Targets per al país danés i comptaven amb antecedents a Espanya, havent sigut detinguts en 2022 en relació a un ajust de comptes entre esta organització criminal danesa i una polonesa, a més d'altres detencions per trànsit de drogues i delictes associats.

Transportaven la droga oculta entre càrrega d'animals vius

Arran d'esta troballa es va iniciar una investigació conjunta en tots dos països que va permetre acreditar que l'organització havia introduït almenys 3,5 tones d'haixix a Dinamarca, utilitzant transports d'animals vius, per a ser distribuïda posteriorment a traficants a mitjana i petit escala.

El passat 31 de maig es va dur a terme l'explotació de l'operació de forma conjunta entre especialistes d'Europol i dels grups d'investigació danesos i espanyols, participant agents dels dos països en els diversos registres. En ells es van localitzar 59.000 euros en una vivenda a Espanya i haixix a Dinamarca, a més de nombrós material informàtic i telefònic utilitzat per l'organització com a mesura de seguretat per a les seues comunicacions. A més, s'ha arrestat a cinc persones, dos d'elles a Màlaga i altres tres en el país danés.

Investigació cofinançada per la Unió Europea en el marc EMPACT

La investigació s'ha dut a terme per agents de la Policia Nacional de manera conjunta amb la Policia Nacional danesa en el marc de l'EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'este marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per a fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per a desarticular les xarxes delictives, les seues estructures i els seus models de negoci. La investigació desenvolupada en este marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per a combatre la criminalitat en camps com el trànsit de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.