En una operació liderada per la Policia Nacional i coliderada per la Divisió Financera de la policia grega en la qual han participat 17 països

Detingudes més de 370 persones i intervinguts prop de dos milions de productes falsificats

La investigación ha contado con el apoyo de los organismos europeos EUIPO (Oficina de Propiedad Intelectual de la Unión Europea), EUROJUST, EUROPOL, FRONTEX y la OLAF

En los más de 3.900 registros se han intervenido cerca de dos millones de productos falsificados cuyo valor total asciende a 87 millones de euros

06/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Divisió Financera de la policia grega, i que ha comptat amb el suport dels organismes europeus EUIPO, EUROJUST, FRONTEX i OLAF han detingut a més de 370 persones i intervingut prop de dos milions de productes falsificats en els més de 3.900 registres realitzats. El valor d'aquests productes falsos al mercat ascendeix a 87 milions d'euros.

L'objectiu principal d'aquesta operació, denominada FAKE STAR, ha estat la detecció de productes falsificats en tota Europa que infringien els drets de propietat industrial de marques de reconegut prestigi.

Amb la participació de 17 països i 3921 inspeccions realitzades

Durant l'operació, en la qual han participat un total de 17 països i en la qual han col·laborat diversos organismes i agències europees, s'han dut a terme 378 detencions en tota Europa. Durant les 3.921 inspeccions que s'han dut a terme, s'han confiscat gairebé dos milions de peces de vestir, calçat i accessoris falsificats de 258 marques per valor de 85,8 milions d'euros.

La recerca, enfocada fonamentalment als canals de distribució i venda, ha centrat la cerca d'aquests productes fonamentalment en àrees i polígons industrials, mercats ambulants, zones turístiques, botigues i magatzems, contenidors de mercaderies i companyies de logística. També van poder esbrinar que parteix del negoci il·lícit es duia a terme a través de botigues online i que s'anunciaven aquests productes a través de perfils de xarxes socials així com botigues on-line i companyies de logística.

Els productes intervinguts procedien en la seva majoria de països com la Xina, Hong Kong, Turquia o Vietnam, des d'on eren transportats per terra o per mar fins a les seves destinacions finals en la Unió Europea. D'entre els prop de dos milions de productes falsificats intervinguts, es va observar com la majoria eren productes esportius i de luxe. Fruit d'aquestes falsificacions un total de 258 marques s'haurien vist afectades.

Sota el lideratge de la Policia Nacional

L'operació, finançada per l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), ha estat desenvolupada sota el lideratge de la Policia Nacional a Bèlgica, Bulgària, Xipre, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Espanya, Sèrbia, Ucraïna i Regne Unit.

Aquesta acció ha comptat amb la col·laboració d'organismes i agències europees com a EUROPOL, EUROJUST, FRONTEX i OLAF, a més d'empreses del sector privat.