En una operació liderada per la Policia Nacional i coliderada per la Divisió Financera de la policia grega en la qual han participat 17 països

Detingudes més de 370 persones i intervenuts prop de dos milions de productes falsificats

La investigació ha comptat amb el suport dels organismes europeus EUIPO (Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea), EUROJUST, EUROPOL, FRONTEX i l'OLAF

En els més de 3.900 registres s'han intervenut prop de dos milions de productes falsificats el valor total dels quals ascendix a 87 milions d'euros

06/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Divisió Financera de la policia grega, i que ha comptat amb el suport dels organismes europeus EUIPO, EUROJUST, FRONTEX i OLAF han detingut a més de 370 persones i intervenut prop de dos milions de productes falsificats en els més de 3.900 registres realitzats. El valor d'estos productes falsos en el mercat ascendix a 87 milions d'euros.

L'objectiu principal d'esta operació, denominada FAKE STAR, ha sigut la detecció de productes falsificats en tota Europa que infringien els drets de propietat industrial de marques de reconegut prestigi.

Amb la participació de 17 països i 3921 inspeccions realitzades

Durant l'operació, en la qual han participat un total de 17 països i en la qual han col·laborat diversos organismes i agències europees, s'han dut a terme 378 detencions en tota Europa. Durant les 3.921 inspeccions que s'han dut a terme, s'han confiscat quasi dos milions de peces de vestir, calçat i accessoris falsificats de 258 marques per valor de 85,8 milions d'euros.

La investigació, enfocada fonamentalment als canals de distribució i venda, ha centrat la cerca d'estos productes fonamentalment en àrees i polígons industrials, mercats ambulants, zones turístiques, tendes i magatzems, contenidors de mercaderies i companyies de logística. També van poder esbrinar que partix del negoci il·lícit es duia a terme a través de tendes online i que s'anunciaven estos productes a través de perfils de xarxes socials així com tendes on-line i companyies de logística.

Els productes intervenuts procedien en la seua majoria de països com la Xina, Hong Kong, Turquia o Vietnam, des d'on eren transportats per terra o per mar fins a les seues destinacions finals en la Unió Europea. D'entre els prop de dos milions de productes falsificats intervenuts, es va observar com la majoria eren productes esportius i de luxe. Fruit d'estes falsificacions un total de 258 marques s'haurien vist afectades.

Baix el lideratge de la Policia Nacional

L'operació, finançada per l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), ha sigut desenvolupada baix el lideratge de la Policia Nacional a Bèlgica, Bulgària, Xipre, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Espanya, Sèrbia, Ucraïna i Regne Unit.

Esta acció ha comptat amb la col·laboració d'organismes i agències europees com a EUROPOL, EUROJUST, FRONTEX i OLAF, a més d'empreses del sector privat.