Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Detinguts tres integrants d'una organització criminal especialitzada en el robatori en superfícies comercials

Utilitzaven vehicles d'alta gamma, prèviament sostrets per a cometre els robatoris amb força de camions, naus industrials i establiments comercials

Als arrestats, se'ls imputen 23 fets delictius, arribant en un dels robatoris a sostraure material valorat en 90.000 euros, part del com va ser recuperat en els registres domiciliaris

25/10/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat un grup criminal especialitzada en el robatori en superfícies comercials. Per a cometre els fets, utilitzaven vehicles d'alta gamma prèviament sostrets. Han sigut arrestades tres persones presumptament implicades en 23 fets delictius, arribant en un d'ells a sostraure material valorat en 90.000 euros, gran part del com va ser recuperat en els registres domiciliaris realitzats.

La investigació es va iniciar com a continuació de l'operació “Arsi” realitzada al maig del present any, en la qual es va desarticular un grup criminal assentat a Madrid i en la localitat toledana de Seseña, dedicat a cometre robatoris amb força de camions, naus industrials i establiments comercials. En aquesta operació es va detindre a 11 persones i es van realitzar sis registres domiciliaris.

Posteriorment els agents van tindre constància que dos integrants de l'entramat criminal seguien mantenint l'activitat delictiva, detectant nous robatoris comesos pels mateixos. A més, a estos dos individus s'havia sumat un de més, conformant un nou grup criminal al com se li atribuïxen 23 delictes contra la propietat.

Especialitzats a desactivar alarmes

L'objectiu principal d'este entramat era el robatori de mercaderies en naus industrials, magatzems i establiments comercials. Igualment, els agents van constatar la seua alta especialització en estos robatoris, la qual cosa els permetia aconseguir grans botins que generaven un alt perjuí econòmic a empreses, comerciants i transportistes. Tenien un perfecte maneig d'inhibidors de freqüència així com coneixements tècnics per a la desactivació d'alarmes, realització de butrones i el forzamiento i obertura de portes.

Calcinaven els vehicles després de perilloses persecucions

A més del robatori de mercaderies, una altra de les ocupacions dels arrestats era la sostració de vehicles d'alta gamma, utilitzats posteriorment per a l'execució dels robatoris. Empraven tres vehicles, un d'ells realitzava labors prèvies de vigilància, un altre materialitzava l'assalt i l'últim, una furgoneta, ho empraven per al transport dels efectes robats. Així mateix, els arrestats, a bord dels vehicles sostrets i a altes hores de la matinada, van arribar a protagonitzar fugides i persecucions quan eren detectats pels agents i després d'açò, calcinaven els vehicles sostrets.

Finalment, el passat mes de setembre, agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil, van establir un dispositiu conjunt que va culminar amb la detenció dels tres arrestats. Després de la seua posada a disposició judicial es va decretar l'ingrés a la presó de dos d'ells. Els investigadors calculen que el perjuí econòmic causat en tots els fets que s'imputen al grup criminal supera el mig milió d'euros.