El secretari d'Estat de Seguretat inaugura a Àvila el nou curs acadèmic del Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional

379 alumnes de l'escala executiva de la Policia Nacional cursaran la I edició del Màster en Seguretat i Funció Policial i 398 oficials de Policia es formaran en la III edició del Grau en Estudis Policials

Rafael Pérez aposta pel model formatiu d'excel·lència que fomenta el Centre Universitari de la Policia Nacional per a afrontar un món ple de reptes i desafiaments

18/10/24

El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha inaugurat este divendres a Àvila el nou curs acadèmic del Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional, que introduïx enguany com a novetat la I edició del Màster en Seguretat i Funció Pública, en el qual participaran 379 alumnes de l'escala executiva. A més, 398 oficials de Policia cursaran el Grau en Estudis Policials que aconseguix ja la seua III edició.

 Durant l'obertura de curs, a la qual també ha assistit el director general de la Policia, Francisco Pardo, Rafael Pérez ha recordat que la posada en marxa del Centre Universitari de la Policia Nacional en 2022 va suposar una fita més en la llarga història de la Policia Nacional, que enguany celebra la seua 200 aniversari.

El prestigi guanyat al llarg d'estos anys, ha dit, es deu en gran mesura a “la seua capacitat d'adaptació als canvis” i, en este sentit, el Centre Universitari representa un avanç més per a aprofundir en “un model formatiu d'excel·lència que permetrà a nostres i els nostres policies afrontar un món ple de reptes i desafiaments”.

“Si volem que el nostre país en el futur seguisca sent un país segur, un territori hostil a l'assentament del crim organitzat, al terrorisme, a la tracta d'éssers humans, al ciberdelito o als atacs als més vulnerables, hem d'avançar en la promoció d'una carrera professional harmonitzada i única, a través d'una formació mixta, policial i universitària, convençuts, a més, que la formació és un valor de futur”, ha insistit el secretari d'Estat.

El Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional, inaugurat a l'octubre de 2022, es troba adscrit a la Facultat de Dret de la Universitat de Salamanca.

I edició del Màster en Seguretat i Funció Policial

En este curs 2024/2025, i una vegada superat el procés de verificació per part de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Castella i Lleó (ACSUCyL) i el Consell d'Universitats, s'impartirà la I edició del Màster Universitari en Seguretat i Funció Policial a 379 alumnes amb edats compreses entre 24 i 60 anys. El títol, de 60 crèdits, està organitzat en 11 assignatures obligatòries, pràctiques externes i un Treball Fi de Màster.

Entre les assignatures del Màster destaquen les de “Base científica de la investigació i diagnosi de la criminalitat”, “Medicina legal policial”, “Anàlisi mercantil, financer i laboral” o “Seguretat, policia i tecnologies de la informació i les comunicacions” que proporcionaran 33 crèdits universitaris.

A més, durant el present any acadèmic es durà a terme la III edició del Grau en Estudis Policials, que reunix a 398 oficials de Policia de 40 províncies diferents de tota Espanya. Amb una mitjana d'edat de 42 anys, desenvolupen la seua activitat professional en diverses àrees i especialitats en les seues plantilles.

Durant el curs 2023/2024 s'han impartit en el Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional els cursos de “Metodologia de la Investigació”, “Ciberinteligencia” i “Tecnologies de la informàtica, de les comunicacions i de la seua seguretat”. A més, s'ha creat un grup de treball per al disseny de la titulació de tres nous màsters sobre “Prevenció de Riscos Laborals en l'àmbit de la Policia Nacional”, “Ciberdelinqüència en l'àmbit de la Policia Nacional” i “Anàlisi d'Intel·ligència”.