Gràcies a una investigació de la UFAM de la Policia Nacional

Detingut a França un home buscat per les autoritats espanyoles per agredir sexualment a una menor d'edat

Tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega per trobar-se en parador desconegut des de la seua condemna a una pena de presó de nou anys

La seua repatriació a Espanya ha sigut materialitzada per agents de l'oficina SIRENE -depenent de la Divisió de Cooperació Internacional-, en un dispositiu coordinat per UFAM

12/08/24

Gràcies a una investigació realitzada per agents de la Unitat de Família i Dona de la Policia Nacional ha sigut localitzat i detingut en Saint Georges de Grehaigne (França) un home buscat per les autoritats judicials espanyoles per agredir sexualment a una menor d'edat. Després d'una laboriosa investigació, els agents espanyols van aconseguir esbrinar el seu parador després de diversos mesos eludint a la justícia espanyola. Sobre la base de l'anterior, es va instar l'emissió d'una OEDE, per la qual les autoritats franceses van procedir a la seua detenció, duent-se a terme la posterior extradició a Espanya. Sobre l'escapolit pesa una condemna de 9 anys de presó.

El reclamat va ser condemnat a Espanya per un delicte d'agressió sexual continuat a una menor durant set anys, sent la víctima la filla de la seua ex-parella, a la qual va mantindre amenaçada durant anys perquè no explicara res a la seua mare. En complir la víctima 14 anys d'edat va decidir explicar els fets, presentant denúncia i sent l'autor finalment condemnat a 9 anys de presó. No obstant açò, en el moment en què es va dictar sentència ja es trobava en parador desconegut.

Per tal motiu, i davant la gravetat de l'ocorregut, agents d'esta UFAM Central van iniciar una complexa investigació que es va perllongar durant mesos, atés que prenia nombroses mesures de seguretat, aconseguint-se finalment esbrinar el seu parador en la localitat de Saint Georges de Grehaigne (França). Els investigadors van requerir a l'autoritat judicial espanyola la necessitat d'activar els mecanismes de col·laboració i cooperació judicials, amb la finalitat d'emetre una OEDE (Orde Europeu de detenció per a Extradició) contra el reclamat.

Finalment va ser localitzat i detingut per les autoritats franceses en el seu domicili el dia 9 de juliol, sent posat a disposició judicial. El dia 7 d'agost es va dur a terme la seua repatriació a Espanya per part d'agents de l'oficina SIRENE (Supplementary Information Request at the National Entries) depenent de la Divisió de Cooperació Internacional,  en un dispositiu coordinat per UFAM.