Sis víctimes alliberades

La Policia Nacional desarticula un grup criminal que explotava sexualment a dones captades a través de les xarxes socials

Los dos principales cabecillas fueron arrestados en la frontera de Irún cuando se disponían a abandonar nuestro país y, además, hay tres detenidos en Oviedo, Parla (Madrid) y Castro Urdiales (Cantabria)

La investigación comenzó tras la denuncia de una de las víctimas de la organización quien fue captada en su país de origen

13/06/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que, presumptament, explotava sexualment a dones captades a través de xarxes socials. Els dos principals responsables de l'entramat van ser detinguts en la frontera d'Irun quan es disposaven a abandonar el nostre país, i tres persones més han sigut arrestades a Oviedo, Parla (Madrid) i Castro Urdiales. Han sigut alliberades sis víctimes a Oviedo (5) i Zaragoza.

L'organització criminal, assentada a Oviedo i Parla (Madrid), captava a dones d'origen sud-americà en situació de vulnerabilitat i precarietat econòmica i, a través de l'engany, establien un vincle amb el qual de manera gradual es guanyaven la seua confiança. Arribat eixe punt, els explotadors les oferien viatjar fora dels seus països d'origen per a exercir la prostitució en condicions molt avantatjoses.

Deute de 5.000 euros

Acceptada la proposta, les condicions favorables es tornaven en un escenari de control estret per part de l'entramat, que desposseïa a les dones dels seus passaports i les imposava un deute de 5.000 euros que havien de saldar mitjançant l'exercici de la prostitució en pisos prostíbuls situats a Oviedo i a Madrid.

La investigació policial, que es va iniciar a partir de la denúncia d'una de les víctimes de l'organització,  ha culminat amb tres registres domiciliaris -dos a Parla (Madrid) i un a Oviedo- en els quals s'ha intervenut 6.287 euros en metàl·lic, onze grams de cocaïna, quatre telèfons mòbils i diversa documentació.

Amb la tracta no hi ha tracte

Esta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.