En la localitat de Teulada (Alacant)

La Policia Nacional deté a un presumpte gihadista que elaborava material prodaesh per a publicar-ho en les seues xarxes

El detingut difonia a través d'internet material de contingut yihadista, arribant a adoptar com a imatge de perfil simbologia d'esta ideologia

Mantenia contacte amb persones ja detingudes per delictes de terrorisme a Espanya i Marroc, així com amb gihadistes en zona en conflicte

La investigació va comptar amb la col·laboració de la Direcció general de la Seguretat del Territori del Regne de Marroc (DGST)

En el matí d'hui el detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc de l'Audiència Nacional, que ha decretat el seu ingrés a la presó

06/06/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Teulada (Alacant) a una persona per la seua presumpta participació en els delictes de captació terrorista, adoctrinament, autoadoctrinamiento i enaltiment del terrorisme. Els investigadors han constatat com este subjecte realitzava i difonia nombroses publicacions a favor de l'organització terrorista Daesh, intensificant en estes últimes setmanes tant el nombre com la radicalitat de les mateixes.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny de 2023, quan experts en la lluita contra el terrorisme van tindre constància que un individu, de nacionalitat marroquina, difonia a través de les seues xarxes socials contingut de caràcter yihadista. Després de les perquisicions policials oportunes es va confirmar que el detingut, adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista, residia en territori espanyol, en concret en la localitat de Teulada (Alacant).


Avançat estat de radicalització

La investigació va deixar palesa des del primer moment el seu avançat estat de radicalització, havent-se intensificat el nombre i radicalitat de les publicacions que realitzava en les últimes setmanes. Segons els agents havia arribat a elaborar el seu propi material pro yihadista a fi de difondre-ho en obert en les seues xarxes socials. Així mateix, els investigadors han constatat que mantenia contacte habitual tant amb persones ja detingudes per terrorisme yihadista a Espanya i Marroc, com amb combatents terroristes estrangers en la zona sirià-irakí.

L'operació, que ha sigut realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, ha comptat amb la col·laboració de la Brigada Provincial d'Informació d'Alacant i de la Direcció general de la Seguretat del Territori del Regne de Marroc (DGST), baix la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En la matinada del passat dilluns es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial, procedint a la detenció d'esta persona i al registre del seu domicili. Els agents han intervenut gran quantitat de material informàtic i telefònic, així com diferent documentació relacionada amb la investigació que els agents es troben analitzant.

En el dia d'hui el detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc, que ha decretat el seu ingrés a la presó.