A Saragossa

La Policia Nacional deté a un perillós fugitiu buscat per les autoritats espanyoles per escanyar a la seua parella

Els fets pels quals es buscava a l'escapolit van ocórrer en 2011 quan este va acabar amb la vida de la víctima, amb qui tenia dos fills en comú, mitjançant asfíxia mecànica mentre es trobava dormint

Els agents ho van localitzar en un parc infantil de la ciutat de Saragossa acompanyat d'una nova parella, motiu pel qual van realitzar un dispositiu urgent que va finalitzar amb la seua detenció

La investigació s'emmarca dins de l'operació Violeta, dirigida a la localització dels fugitius reclamats pels delictes sexuals de major pena en el nostre país

03/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Saragossa a un perillós fugitiu buscat per les autoritats espanyoles per presumptament escanyar a la seua parella. Els fets pels quals es buscava a l'escapolit, de nacionalitat equatoriana, van ocórrer en 2011 quan este va acabar amb la vida de la víctima, amb qui tenia dos fills en comú, mitjançant asfíxia mecànica mentre es trobava dormint. Els agents ho van localitzar en un parc infantil de la ciutat de Saragossa acompanyat d'una nova parella, motiu pel qual van realitzar un dispositiu urgent que va finalitzar amb la seua detenció. La investigació s'emmarca dins de l'operació Violeta, dirigida a la localització dels fugitius reclamats pels delictes sexuals de major pena en el nostre país.

Les perquisicions es van iniciar el passat mes de gener quan els agents van tindre coneixement de la situació de fugida i parador desconegut del presumpte autor d'un delicte greu d'assassinat. El fugitiu, que mantenia una relació sentimental amb la víctima, amb la qual tenia dos fills en comú, va ordir un pla per a acabar amb la seua vida.

 

La va escanyar mentre dormia

 

Els fets pels quals es buscava a l'escapolit van ocórrer en 2011 quan este va elaborar un pla per a acabar amb la vida de la seua parella, mitjançant asfíxia mecànica, mentre es trobava dormint. Donada l'extrema gravetat dels fets i la perillositat de l'investigat, els agents van iniciar les perquisicions tendents a la seua localització.

 

Gràcies a la cooperació policial internacional, i donada la nacionalitat equatoriana del fugitiu, el Bloc de Cerca de la Policia Nacional de l'Equador va descartar que este hi haguera reingresado en el seu país durant la fugida. Així mateix, va confirmar que romania encara ocult en el nostre país.

 

Localitzat i detingut a Saragossa

 

Arran de nombroses gestions policials, els agents van acreditar que tot l'entorn de l'investigat continuava vivint en la ciutat en la qual es van cometre els fets, si bé canviaven de domicili constantment. Després de diversos mesos de seguiments a familiars i persones relacionades amb l'escapolit, units al treball de traçabilitat patrimonial dels seus moviments, els agents van poder confirmar que residia en algun lloc indeterminat de la ciutat de Saragossa.

 

A mitjan passat mes de juny, el fugitiu va ser vist en un parc infantil de la capital aragonesa acompanyat d'una nova parella afectiva. Davant les noves informacions, i enfront del risc que esta nova dona poguera córrer perill, es va realitzar un dispositiu policial urgent. Dies després, els agents ho van localitzar en una zona pròxima a un dels parcs infantils del barri en el qual se li situava. Donat la gran semblança física que guardava amb dos dels seus germans, de similar edat, va ser necessari confirmar la seua identitat a través de diferents tatuatges. Finalment, i després d'adoptar rigoroses mesures de seguretat –a causa de la seua corpulència i perillositat- va ser detingut i lloc a disposició judicial.