Tres dels arrestats han ingressat a la presó

La Policia Nacional deté a nou persones implicades en el segrest de dos hòmens a Madrid

Les víctimes van acudir enganyats a una cita per a la compra-venda d'un vehicle de segona mà quan van ser amenaçades amb un arma de foc i els van introduir per força en un vehicle

Als arrestats, tres dones i sis hòmens, se'ls imputen els delictes de segrest, lesions i robatori amb violència i intimidació

09/02/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a nou persones pel segrest de dos hòmens a Madrid. Les víctimes van acudir enganyats a una cita per a la compra-venda d'un vehicle de segona mà. Els segrestadors van amenaçar a les víctimes amb un arma de foc i els van introduir per la força en el vehicle amb el qual van fugir. Als arrestats, tres dones i sis hòmens, se'ls imputen els delictes de segrest, lesions i robatori amb violència i intimidació.

La investigació es va iniciar el passat dia 17 de gener, després de rebre la denúncia  dels familiars de les víctimes. Els segrestadors s'havien posat en contacte amb ells per a exigir-los el pagament d'una quantitat de diners, a canvi de l'alliberament dels seus parents. A més, els havien sostret els diners que portaven per a la compra del cotxe, així com el propi vehicle, amb el qual s'havien desplaçat al lloc de l'encontre.

Després de les labors d'investigació, es va poder determinar una possible localització dels implicats. Es tractava d'un edifici abandonat en la capital, que es troba ocupat íntegrament, la qual cosa dificultava enormement la labor policial.

 

Detenció i alliberament en amb prou faenes dos dies

 

Després de diverses comunicacions entre els segrestadors i la família de les víctimes per a intentar arribar a un acord econòmic per a l'alliberament dels retinguts, el dia 19 de gener, es va establir un dispositiu per a l'alliberament de les víctimes i la detenció dels implicats en el segrest. L'operatiu es va saldar amb la detenció d'huit persones, com a presumptes responsables dels delictes de segrest, lesions i robatori amb violència i intimidació, i quatre dies després es va arrestar a una novena persona presumptament implicada en els fets.

 

Finalment, es va disposar la intervenció del Grup Especial d'Operacions per a accedir a l'interior de l'edifici ocupat, on van ser localitzats els segrestats, procedint immediatament al seu alliberament, en aparent bon estat de salut. Després del pas a disposició judicial dels arrestats, es va decretar l'immediat ingrés a la presó per a tres d'ells. Després del registre efectuat, es van intervendre més de 16.000 euros en efectiu, una escopeta de repetició i dos vehicles.