Li constava una OEDE de les autoritats alemanyes

La Policia Nacional deté a Alacant a un perillós fugitiu buscat per torturar a dos persones

§   El pròfug, membre d'una xarxa criminal dedicada al trànsit de drogues, era conegut per utilitzar extrema violència amb la finalitat de traure informació a més de realitzar “bolcades” a altres organitzacions criminals §   En busca des del passat any quan va torturar a dos persones, arribant a produir-los cremades amb encenedors i ferides amb la broca d'un trepant

12/09/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a un perillós fugitiu buscat per les autoritats alemanyes al que li constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega (OEDE). El pròfug, membre d'una xarxa criminal dedicada al trànsit de drogues, era conegut per utilitzar extrema violència amb la finalitat de traure informació o de realitzar “bolcades” a altres organitzacions criminals. Els fets pels quals se li buscava van ocórrer a l'abril de 2022 quan, al costat d'altres membres de l'entramat criminal, va torturar a dos persones –arribant a produir-los cremades amb encenedors i ferides amb la broca d'un trepant- per a traure'ls informació sobre diversos membres d'una organització rival. A través de l'Oficina SIRENE, i després d'àrdues gestions policials, els agents van aconseguir localitzar-ho en una platja de Denia.

 

A l'abril de 2022 el fugitiu es trobava en una ciutat alemanya de Brandemburgo al costat d'altres membres de la mateixa organització criminal, dedicada al trànsit de drogues i a realitzar “bolcades” a altres organitzacions criminals. Després de concertar (a través d'una tercera persona) una cita telefònica amb la víctima –en aquell moment menor d'edat- es van trobar amb ella en un parc infantil de la localitat. En arribar la van envoltar i la van obligar a entregar el seu telèfon mòbil i a pujar-se a un cotxe. Des d'allí la van traslladar fins a un pis, controlat per membres de l'organització, on la van torturar greument amb la finalitat de traure-li informació sobre diversos membres d'una organització rival.

 

Tortures amb extrema violència

 

Les tortures van consistir en cremades amb encenedors i cigarrets, lesions en els dits amb claus de tub, i ferides en la cuixa produïdes amb la broca d'un trepant.

 

Davant les negatives de la víctima a facilitar informació, els autors dels fets van utilitzar el seu telèfon mòbil i -fent-se passar per ella- van contactar amb un dels seus objectius. La van obligar, novament amb violència, al fet que els guiara fins a la vivenda d'eixa persona i a timbrar en la seua porta perquè obrira, moment que van aprofitar per a introduir-se tots en la casa. Valent-se de les mateixes tortures que en el cas anterior, li van exigir una quantitat de MDMA de la qual, en eixe moment, no disposava. Per este motiu, van traslladar a les dos víctimes al pis franc on, després de torturar-les amb violència extrema, van aconseguir el pagament d'una important quantitat de diners.

 

Detingut en el pàrquing d'un centre comercial de Denia

 

El fugitiu -que era conegut per utilitzar extrema violència amb la finalitat de traure informació o de realitzar “bolcades”- s'enfrontava a una pena que podria arribar fins als 15 anys de presó, motiu pel qual va fugir d'Alemanya.

 

A través de l'Oficina SIRENE, i gràcies a les investigacions policials realitzades, a la fi del passat mes d'agost els agents van aconseguir localitzar-ho. Es trobava en una zona de platja de Denia a bord d'un vehicle, i poc temps després ho van detindre en el pàrquing d'un establiment comercial.