Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Detinguts tres integrants d'una organització criminal especialitzada en el robatori en superfícies comercials

Utilitzaven vehicles d'alta gamma, prèviament sostrets per cometre els robatoris amb força de camions, naus industrials i establiments comercials

Als arrestats, se'ls imputen 23 fets delictius, arribant en un dels robatoris a sostreure material valorat en 90.000 euros, part del com va ser recuperat en els registres domiciliaris

25/10/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat un grup criminal especialitzada en el robatori en superfícies comercials. Per cometre els fets, utilitzaven vehicles d'alta gamma prèviament sostrets. Han estat arrestades tres persones presumptament implicades en 23 fets delictius, arribant en un d'ells a sostreure material valorat en 90.000 euros, gran part del com va ser recuperat en els registres domiciliaris realitzats.

La recerca es va iniciar com a continuació de l'operació “Arsi” realitzada al maig del present any, en la qual es va desarticular un grup criminal assentat a Madrid i en la localitat toledana de Seseña, dedicat a cometre robatoris amb força de camions, naus industrials i establiments comercials. En aquesta operació es va detenir a 11 persones i es van realitzar sis registres domiciliaris.

Posteriorment els agents van tenir constància que dos integrants de l'entramat criminal seguien mantenint l'activitat delictiva, detectant nous robatoris comesos pels mateixos. A més, a aquests dos individus s'havia sumat un de més, conformant un nou grup criminal al com se li atribueixen 23 delictes contra la propietat.

Especialitzats a desactivar alarmes

L'objectiu principal d'aquest entramat era el robatori de mercaderies en naus industrials, magatzems i establiments comercials. Igualment, els agents van constatar la seva alta especialització en aquests robatoris, la qual cosa els permetia aconseguir grans botins que generaven un alt perjudici econòmic a empreses, comerciants i transportistes. Tenien un perfecte maneig d'inhibidors de freqüència així com coneixements tècnics per a la desactivació d'alarmes, realització de butrones i el forzamiento i obertura de portes.

Calcinaven els vehicles després de perilloses persecucions

A més del robatori de mercaderies, una altra de les ocupacions dels arrestats era la substracció de vehicles d'alta gamma, utilitzats posteriorment per a l'execució dels robatoris. Empraven tres vehicles, un d'ells realitzava labors prèvies de vigilància, un altre materialitzava l'assalt i l'últim, una furgoneta, ho empraven per al transport dels efectes robats. Així mateix, els arrestats, a bord dels vehicles sostrets i a altes hores de la matinada, van arribar a protagonitzar fugides i persecucions quan eren detectats pels agents i després d'això, calcinaven els vehicles sostrets.

Finalment, el passat mes de setembre, agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil, van establir un dispositiu conjunt que va culminar amb la detenció dels tres arrestats. Després de la seva posada a disposició judicial es va decretar l'ingrés a la presó de dos d'ells. Els investigadors calculen que el perjudici econòmic causat en tots els fets que s'imputen al grup criminal supera el mig milió d'euros.