Operació de la Policia Nacional amb la col·laboració d'EUROPOL

La Policia Nacional deté a Barcelona al lloctinent del líder de el “Clan de Vracar” de Belgrad

Es trobava reclamat per les autoritats sèrbies per un delicte d'homicidi dolós, per Àustria pels delictes de segrest i detenció il·legal i per la justícia espanyola per un delicte de lesions

El pròfug, que s'enfronta a 40 anys de presó, era la persona de confiança del líder del clan serbi conegut com “Jhony el Boig”, també arrestat el passat dia 18 a la ciutat comtal

23/10/24

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració d'EUROPOL, han detingut a Barcelona al lloctinent de el “Clan de Vracar” de Belgrad. Es trobava reclamat per les autoritats sèrbies per un delicte d'homicidi dolós, per Àustria pels delictes de segrest i detenció il·legal i per la justícia espanyola per un delicte de lesions. Era la persona de confiança del líder del clan serbi conegut com “Jhony el Boig” que també va ser arrestat el passat dia 18 a la ciutat comtal.

El pròfug va iniciar la seva fugida de la justícia després de la seva participació en la mort d'un membre del clan rival desaparegut al març de 2020 i el cos del qual va ser trobat un mes després en un pou prop de Sopot (Sèrbia) amb una ferida de bala.

Fins a 60 morts en la lluita entre clans

Els assassinats entre membres de Vracar i els seus rivals territorials del “Clan Skaljari”, tenen el seu origen l'any 2014 amb la confiscació d'un carregament de cocaïna en el Port de València i els seus ajustos de comptes  s'han cobrat fins a l'actualitat més de 60 morts.

A l'arrestat se li acusa a més de participar a Àustria, en el segrest i tortures d'un membre d'una banda rival, al que després de citar-ho en un hotel amb el pretext de fer un negoci, ho van segrestar i van copejar exigint al pare de la víctima el pagament d'1.000.000 d'euros per al seu alliberament.

Donada la gravetat dels delictes i la importància del fugitiu en múltiples països, la Secció de Localització de Fugitius de la UDYCO Central, en ser membre actiu de la Xarxa Europea de Grups de Localització Activa de Fugitius coneguda per les seves sigles en anglès ENFAST, va iniciar una recerca a nivell internacional coordinada des d'EUROPOL amb la participació destacada dels equips Fast d'Àustria, Sèrbia, Alemanya, Croàcia, Eslovènia, França i Itàlia.

Després de diversos anys de recerca i gràcies també a la col·laboració de la Xarxa Nacional de Grups de Localització de Fugitius, es va poder determinar la ubicació del pròfug a Espanya.

Instruïa al seu entorn i família en tècniques de contravigilancias

Durant la recerca, en la qual s'ha comptat amb l'intercanvi àgil d'informació entre la Xarxa ENFAST i la Xarxa Nacional, així com el suport de l'agencia EUROPOL amb les seves anàlisis d'intel·ligència, es va poder detectar la presència del fugitiu al nostre país i la sospita que pogués estar residint a Barcelona.

Les gestions dels agents van permetre esbrinar que a causa de la pressió policial, l'escapolit mantenia estrictes mesures de seguretat canviant constantment d'identitat, fins a quatre identitats fictícies, el seu aspecte físic i que realitzava contravigilancias per detectar la presència policial abans de realitzar qualsevol moviment. Aquestes mesures de seguretat també eren adoptades per tot el seu entorn i familiars a els qui havia instruït en aquestes tècniques per evitar recerques que donessin amb el seu parador.

La recerca va permetre situar al pròfug en una zona molt concreta de Barcelona i després d'establir-se un ampli operatiu, va ser arrestat i lloc a la disposició de l'autoritat judicial.  Amb aquesta nova detenció, que se sumeixi a la realitzada el passat dia 18 d'octubre del conegut com “Johnny el Boig”, s'ha assestat un dur cop a la cúpula del “Clan de Vracar”.