En la localitat madrilenya de les Fregues

La Policia Nacional deté al líder d'una banda panamenya cercat per homicidi per les autoritats panamenyes

Estava considerat per INTERPOL com un dels fugitius més cercats de Llatinoamèrica a Europa per liderar la colla denominada “els terror killa”, dedicada a la comissió d'assassinats selectius, tráfico d'armes i d'estupefaents a Panamà

24/09/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en el municipi madrileny de les Fregues al líder d'una banda que estava cercat per homicidi per les autoritats de Panamà. Estava considerat per INTERPOL com un dels fugitius més cercats de Llatinoamèrica a Europa, per ser el líder d'una colla denominada “els terror killa” dedicada a la comissió d'assassinats selectius, tráfico d'armes i d'estupefaents a Panamà.

La recerca es va iniciar el passat mes de juliol quan els agents van tenir coneixement que un fugitiu panameny figurava inclòs per INTERPOL, dins del projecte INTERPOL-EL PACCTO 2.0, com un dels fugitius més cercats.

L'ordre de cerca es va interposar quan les autoritats panamenyes van detectar l'existència d'un grup pandillero denominat “els terror killa” a la província de Colón. Aquest grup, conformat per homes i dones, i liderat pel pròfug, es dedicava a cometre diferents accions delictives de manera coordinada i organitzada, especialment homicidis selectius, tráfico de drogues, atracaments amb arma de foc i robatoris en habitatges.

En un entorn familiar que canvia amb freqüència de domicili

Les indagacions dels agents van permetre comprovar que parteix de la seva família pogués trobar-se residint en diferents punts d'Espanya, la qual cosa va portar als investigadors a realitzar vigilàncies i comprovacions per diverses províncies del territori nacional. Una vegada detectats dos domicilis a les províncies de Madrid i Barcelona, es va intensificar la vigilància sobre un habitatge en el municipi de l'Escorial on vivia un nombrós grup de familiars del fugitiu que, a més, canviaven freqüentment de domicili.

En detectar-se la presència del pròfug en una dels habitatges a la qual s'acabava de traslladar la seva família, es va establir un dispositiu de vigilància en els voltants i, després d'un seguiment al vehicle en el qual viatjava, va ser arrestat en un centre comercial de la localitat madrilenya de les Fregues.