A Alacant

La Policia Nacional intercepta un vehicle amb destinació Bordeus que transportava 35 pistoles modificades en una caleta

§  El vehicle estava ocupat per dos homes, que van resultar arrestats §  En un compartiment ocult del maleter del vehicle transportaven les pistoles juntament amb els seus carregadors i munició llestes per al seu ús §  El Jutjat va decretar l'ingrés a la presó pels dos arrestats

06/09/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos homes que transportaven en un turisme 35 pistoles modificades, amb els seus respectius carregadors i munició, camuflades en un compartiment ocult del maleter. El GPS del turisme assenyalava com a punt de destinació la localitat francesa de Bordeus. Els seus dos ocupants han ingressat a la presó.

 

Placa de matrícula modificada

 

Agents de la Policia, Nacional adscrits a la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, mentre que duien a terme certes perquisicions relacionades amb una recerca a la zona nord de la província, van observar un vehicle amb matrícula estrangera i que circulava d'una manera estranya, cridant-los l'atenció una possible manipulació d'una de les plaques de matrícula.

 

Els policies van començar a seguir al turisme, ocupat per dos homes, podent apreciar com accelerava i desaccelerava sense motiu algun, possiblement amb la intenció de detectar possibles seguiments policials. Els agents van sol·licitar suport a altres unitats i van decidir interceptar el vehicle, ja que estaven posant en perill a la resta d'usuaris de la via. Van aprofitar el moment en què es va detenir en un àrea de servei de l'autovia per identificar als seus ocupants. A més van verificar quela matrícula davantera havia estat modificada deliberadament de forma molt subtil.

 

Els agents van inspeccionar l'interior del vehicle i el seu maleter, cridant-los l'atenció el fet que, si bé en el dispositiu GPS del telèfon mòbil que hi havia en el quadre de comandament estava posat com a destinació final la ciutat de Bordeus, en el vehicle no hi havia cap tipus d'equipatge. Una revisió més exhaustiva develó l'existència d'un compartiment ocult a l'interior del maleter, que en l'argot policial rep el nom de “caleta”, on ocultaven diverses armes curtes.

 

Armes modificades

 

En total es van trobar 35 pistoles semiautomàtiques -amb els seus respectius carregadors i munició llestes per al seu ús-, algunes de les quals es trobaven acuradament precintades amb plàstic. Tots dos van anar immediatament detinguts per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius.

 

La posterior anàlisi de les armes intervingudes va revelar que es tractaven d'armes simulades a les quals se'ls havien modificat els canons i mecanismes d'acció de foc per així convertir-les en armes de foc real.

 

Els detinguts, de nacionalitat francesa, de 35 i 40 anys d'edat, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia del partit judicial corresponent on van ser arrestats, decretant-se l'ingrés a la presó per a tots dos.