Operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Judiciaria de Portugal

Desarticulada una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna oculta en caixes de pinyes

La droga viatjava en contenidors comercials des de Sud-amèrica, amagada entre la mercaderia legal, fins a ports portuguesos i, posteriorment, per carretera fins a diferents punts de la geografia espanyola

Han estat detingudes tres persones i s'han intervingut 211 quilograms de cocaïna

21/08/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Judiciaria de Portugal, han desarticulat una organització criminal dedicada, presumptament, a la introducció de cocaïna a Espanya oculta entre fruita. La droga era introduïda en contenidors comercials procedents de Sud-amèrica a través de ports portuguesos i, posteriorment, per carretera fins a diferents punts de la geografia espanyola.

Intervinguts 211 quilograms de cocaïna

La recerca va començar en el mes de maig quan els investigadors van detectar l'arribada al Port de Setúbal (Portugal) d'un contenidor que, procedent de Costa Rica, podria contenir fruita importada per una empresa amb seu a Barcelona. Després de diverses gestions, els agents van constatar que el contenidor podria ocultar un carregament de cocaïna ocult entre la mercaderia legal.

Per tot això es va engegar un dispositiu conjunt entre les autoritats portugueses i espanyoles per controlar l'arribada del contenidor així com el seu trasllat per carretera fins a un punt de la Zona Franca de Barcelona. Una vegada allí, els agents van detectar a dues persones que, a més de realitzar labors de contra vigilància, es van aproximar fins al moll de càrrega quan va començar la descàrrega de la mercaderia legal.

Els investigadors van localitzar a l'interior del contenidor 589 paquets rectangulars de cocaïna -211 quilos en total- que viatjaven ocults en un fals sòl de les caixes situades en varis dels palés i que contenien pinyes. En aquest moment eren detingudes les dues persones implicades.

Posteriorment, els agents van identificar i van arrestar a un nou membre de l'organització que, presumptament, era el destinatari final de la mercaderia.