Detingut a València

La Policia Nacional deté a un dels objectius prioritaris del Projecte “Recolzo d'Interpol al Programa El PACCTO 2.0”

El hombre fue condenado a 30 años de prisión por las autoridades de Perú por participar, en el año 2016, en un tiroteo en el que murió una niña de 10 años y otro hombre resultó gravemente herido

El proyecto “Apoyo de INTERPOL al programa EL PACCTO 2.0” es un programa de cooperación internacional para aumentar la eficiencia y la eficacia de la cooperación en la búsqueda, la detención y el enjuiciamiento de prófugos que representen un gran peligro en doce países de Latinoamérica y el Caribe, y en Europa

20/08/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un dels objectius prioritaris del Projecte “Recolzo d'Interpol al Programa El Paccto 2.0”. L'arrestat estava fugit de les autoritats de Perú després de ser condemnat a 30 anys de presó per participar, l'any 2016, en un tiroteig en el qual va morir una nena de 10 anys i un altre home va resultar greument ferit. El referit projecte és un programa de cooperació internacional per augmentar l'eficiència i l'eficàcia de la cooperació en la cerca, la detenció i l'enjudiciament de pròfugs que representin un gran perill en dotze països de Llatinoamèrica i el Carib, i a Europa.

Van tirotejar un vehicle en el qual viatjaven quatre persones

La recerca es va iniciar quan agents especialitzats van tenir coneixement -a través d'OCN-INTERPOL Madrid- de la possibilitat que un dels principals objectius del projecte es trobés a Espanya. El fugitiu s'enfronta a una condemna de 30 anys de presó, imposada a ell i al seu germà, per les autoritats judicials peruanes per uns fets comesos en el mes de febrer del 2016, quan tots dos van tirotejar un vehicle en el qual viatjaven quatre persones en la localitat peruana del Callao. Fruit d'aquests fets va resultar morta una nena de 10 anys i greument ferit un home adult.

Després de rebre aquesta informació, els investigadors del Grup de Localització de Fugitius van començar les gestions per a la seva localització i detenció. Els agents van esbrinar que el fugitiu residia a València i que prenia importants mesures de seguretat per evitar ser descobert, per la qual cosa es van desplaçar a la zona a fi de continuar les indagacions i procedir a la seva detenció. A causa d'aquesta pressió policial, es va aconseguir localitzar a l'home quan intentava escapar canviant novament de residència. El dia 6 d'agost, els agents van establir un dispositiu en el qual es va detenir a l'home, iniciant-se en aquest moment els tràmits per a la seva extradició en col·laboració amb l'OCN-INTERPOL Madrid. 

El projecte “Recolzo d'INTERPOL al programa EL PACCTO 2.0”

El projecte “Recolzo d'INTERPOL al programa EL PACCTO 2.0”, és un programa de cooperació internacional per a millora de l'Estat de dret i la lluita contra la delinqüència organitzada a Llatinoamèrica, el Carib i Europa.

Espanya, al costat de la resta de països participants -Argentina, Belize, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Jamaica, Panamà, Perú, República Dominicana, França, Itàlia i Portugal- ha estat convidada al projecte per augmentar l'eficiència i l'eficàcia de la cooperació en la cerca, la detenció i l'enjudiciament de pròfugs que representin un gran perill en dotze països de Llatinoamèrica i el Carib, i a Europa.