La competició finalitzarà a Madrid el dia 8 de setembre

La Policia Nacional participa un any més en el dispositiu de seguretat de “La Volta” amb més de 70 agents

Este año las tres primeras etapas tendrán lugar en Portugal donde se destacarán a tres observadores de la Policía Nacional que realizarán labores conjuntas con las autoridades portuguesas

El dispositivo de seguridad contará con agentes de las Unidades de Intervención Policial, Unidades de Participación Ciudadana, Unidades de Prevención y Reacción, Grupos Operativos de Respuesta y la Unidad Aérea con capacidades dron y antidron, reforzado por más unidades en aquellas ciudades cuya demarcación territorial sea competencia de la Policía Nacional

Los agentes de las UIP protegen durante “La Vuelta” todas las instalaciones establecidas por la organización: ademas del entorno de las líneas de salida y meta, el control de firmas, la entrega de acreditaciones, el estacionamiento de equipos, el pódium o el control de dopaje

A las 19:30 horas tendrá lugar en la Plaza Mayor de Plasencia el acto de presentación de las unidades de la Policía Nacional que participarán en el dispositivo de seguridad de La Vuelta

19/08/24

La ciutat de Plasencia acull avui la presentació del dispositiu de seguretat que la Policia Nacional ha establert per la 79 edició de “La Volta”. Un dispositiu de seguretat que comptarà amb més de 70 agents que protegiran totes les instal·lacions establertes per l'organització, el control de signatures, l'entrega d'acreditacions, l'estacionament d'equips, el podi i el control de dopatge. A més aquest any les tres primeres etapes tindran lloc a Portugal, on es destacaran a tres observadors de la Policia que realitzaran labors conjuntes amb les autoritats portugueses.

Stands on es podrà conèixer d'a prop el treball policial

En la meta de cada etapa, al “Parc Tornada”, es podrà visitar el stand de la Policia Nacional en el qual agents de diferents unitats com a Seguretat Ciutadana, Policia Científica o TEDAX-NRBQ mostraran al públic parteix del treball que realitzen diàriament. Així mateix, amb motiu del Bicentenario de la Policia Nacional, aquests stands comptaran amb un esment especial a aquests dos-cents anys d'història.

Dispositiu en cada etapa

La UIP -Unitat d'Intervenció Policial- establirà un dispositiu de seguretat en la sortida i en la meta de cada etapa amb més de 70 agents que assumiran la protecció de totes les instal·lacions establertes per l'organització, el control de signatures, l'entrega d'acreditacions, l'estacionament d'equips, el podi o el control de dopatge. Durant els primers centenars de metros de la carrera es desplegarà un perímetre de seguretat així com en l'últim quilòmetre abans de l'arribada a la línia de meta.

La Unitat Aèria de la Policia Nacional també establirà, de manera conjunta amb UIP, dispositiu a les zones de sortida i meta de cada etapa, amb RPAS (dron) i sistemes de protecció amb tecnologia contra UAS (antidrones).

En aquelles ciutats que acullin la sortida o arribada d'una etapa, i la demarcació territorial de la qual sigui competència de la Policia Nacional, el dispositiu serà reforçat per més unitats de Seguretat Ciutadana, Guies Canins, Subsol i TEDAX-NRBQ.

Un important desafiament serà l'última etapa de la competició. Aquest any incorpora la novetat d'acabar amb contrarellotge individual de gairebé 25 quilòmetres, íntegrament a la ciutat de Madrid. Es desplegarà per la Policia Nacional un important dispositiu perquè tots puguin gaudir del ciclisme a peu de carrer amb total seguretat.