La formació i especialització dels policies nacionals la dirigeix la Divisió de Formació i Perfeccionament

04/08/24

La Divisió de Formació i Perfeccionament de la Policia Nacional dirigeix la formació per a l'ingrés, la promoció i l'especialització dels membres de la Policia Nacional a les seves diferents seus: l'Escola Nacional de Policia, el Centre d'Actualització i Especialització i el Centre d'Alts Estudis Policials.

A més, la creació del Centre Universitari de la Policia Nacional va suposar la més important transformació que ha sofert l'Escola Nacional de Policia des de la seva engegada el 13 gener 1986. L'1 d'agost de 2022 el Consell de Ministres va aprovar els seus estatuts i al setembre d'aquest any el Ministeri de l'Interior i la Universitat de Salamanca van subscriure el conveni que va permetre l'inici de la seva activitat docent. A través del Centre Universitari es realitzen estudis de Grau Universitari i Màster per promoure una carrera professional harmonitzada i única, ja tingui el seu origen en la promoció interna o en ingrés per oposició lliure.

Davant les informacions publicades avui, referides a un acord de formació en defensa personal subscrit per @SUP_Policia, la Direcció general de la Policia vol aclarir que la formació impartida en el marc d'aquest acord no és homologable ni baremable i no compta amb cap respatller per part de la Direcció general de la Policia.