Comptava amb una Ordre Europea de Detenció per a Entrega

La Policia Nacional deté a Alacant a un fugitiu que liderava una organització criminal dedicada al tráfico de drogues a Romania

El pròfug, a més d'usar múltiples identitats, s'havia retirat el 70 per cent dels tatuatges del seu cos, alterat les seves empremtes dactilars i modificat altres característiques físiques per evitar la seva identificació

Al costat del líder de l'organització es trobava un altre integrant de l'estructura criminal sobre el qual també requeia una Ordre Europea de Detenció per les autoritats romaneses

23/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a dos fugitius reclamats per les autoritats judicials de Romania. Pesava sobre ells sendes Ordenis Europees de Detenció i Entrega. Membres del mateix grup criminal, estaven condemnats per pertinença a organització criminal i delictes de tráfico de drogues. Un d'ells, líder de l'organització, usava nombroses identitats i havia modificat les seves característiques físiques per evitar ser identificat, arribant a eliminar el 70 per cent dels tatuatges del seu cos i alterar les seves empremtes dactilars.

Les perquisicions es van iniciar l'any 2022 quan els agents van tenir coneixement de la possible presència al nostre país, d'un fugitiu que, reclamat per les autoritats judicials de Romania, tenia pendent de complir una pena de presó imposada pels delictes de tráfico de drogues i organització criminal. El pròfug havia creat una organització criminal que durant els anys  2013 i 2014 tenia com a finalitat el tráfico de drogues a Romania, en concret substàncies psicoactivas –anabolizantes-.

Usava nombroses identitats falses

Una vegada avançades les recerques, els agents van esbrinar que el reclamat usava nombroses identitats falses tenint a la seva disposició la infraestructura necessària per a l'obtenció d'aquests documents. Gràcies a això, i al llarg dels últims anys, havia aconseguit eludir a les autoritats policials i mantenir el seu anonimat, evadint així l'acció de la justícia. Així mateix també havia modificat les seves característiques físiques baixant de pes, amb la retirada del 70 % dels tatuatges del seu cos, injectant-se bótox i alterant les seves empremtes dactilars.

Seguint a tot moment la pista de l'escapolit, els investigadors van esbrinar que podria residir en una mansió pròxima a la localitat de Pedreguer (Alacant) i una vegada que van localitzar el domicili, els agents van detectar que en l'habitatge hi ha dos homes, sent un d'ells un altre fugitiu, membre de la seva organització criminal sobre el qual també pesava una Ordre Europea de Detenció i Entrega per part de Romania.

Finalment i encara que tots dos prenien diferents mesures de seguretat i autoprotecció, els investigadors van aconseguir detenir al capitost en els voltants del seu habitatge quan realitzava unes gestions en un establiment comercial pròxim, i al seu segon quan es disposava a abandonar el domicili.