Entre els més cercats s'han inclòs pròfugs amb diferents perfils delictius, alguns d'ells en crida i cerca des de fa més de 10 anys

La Policia Nacional cerca a deu fugitius que podrien trobar-se a Espanya

La colaboración ciudadana puede ser determinante para su localización, por lo que se ha habilitado una dirección de correo electrónico específica, losmasbuscados@policia.es para que los ciudadanos que crean tener algún dato que pueda conducir a su localización lo comuniquen a los investigadores de forma totalmente confidencial

Tan solo en el año 2023 la Sección de Localización de Fugitivos ha participado en la detención de 390 prófugos de la justicia por distintas reclamaciones tanto nacionales como internacionales

08/07/24

La Policia Nacional ha llançat una campanya per localitzar a deu fugitius cercats per diferents jutjats nacionals i internacionals. En la llista dels més cercats s'han inclòs pròfugs amb diferents perfils delictius, alguns d'ells en crida i cerca des de fa més de 10 anys, i que podrien ocultar-se al nostre país. Els delictes pels quals se'ls cerca són aquells amb les penes més greus, com a homicidis, assassinats, violacions, abús sexual de menors d'edat o tráfico de drogues connectat a criminalitat organitzada d'alt perfil.

Per a la localització d'aquests fugitius, la col·laboració ciutadana pot resultar fonamental, ja que són susceptibles de ser vists al llarg del país, en aquest cas, qualsevol persona que pugui aportar alguna dada que faciliti la seva col·laboració pot fer-ho de forma confidencial a través del correu electrònic losmasbuscados@policia.es

 

També, en cas que les informacions que es rebin indiquin que poden ser detectats fora de les nostres fronteres, la Secció de Localització de Fugitius compta amb eines de cooperació internacional que resulten imprescindibles. Entre aquestes eines es compta amb la Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius –ENFAST-,  que es troba disponible les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per emprendre accions immediates encaminades a la localització i detenció de fugitius en l'entorn europeu.

 

Gregorio Navas Hernández, té 37 anys i compta amb cinc reclamacions judicials en vigor, sent la seva especialitat delictiva els delictes contra el patrimoni i especialment el robatori de vehicles. El pròfug mesura 1,74 m., té ulls foscos, la tez clara i tatuatges en el braç dret i la mà esquerra. Està considerat molt perillós.

 

Jose Manuel Canyella Vázquez, de 50 anys, és conegut com “Ferramache” i està considerat un dels capos –de la droga concretament de l'haixix- més importants de la província d'Huelva. Se li cerca des de l'any 2013 i té a les seves esquenes un llarg historial de condemnes contra la salut pública. L'escapolit mesura 1,73 metros, té la pell blanca, els ulls castanys i el pèl castany i rapat, acusant una marcada alopècia. És altament perillós i tendent a l'evasió, té una complexió atlètica.

 

Segon Cousido Vieites té 42 anys i va ser condemnat en sentència ferma a una pena de 32 anys de presó per abusar de menors d'edat utilitzant la seva condició de professor de religió. El fugitiu tenia al seu càrrec a nombrosos menors ja que organitzava diferents activitats i campaments. Els fets pels quals se li cerca van ocórrer en 2019, en la localitat de Cambados, amb motiu d'unes jornades de peregrinació a Santiago de Compostel·la. Aprofitava la seva situació de superioritat i la confiança que dipositaven els menors en ell per abusar d'ells. Cousido Vieites mesura 1,80 metros, és de complexió gran, té la pell blanca i tant els seus ulls com el seu pèl són de color fosc. No presenta alta perillositat però sí alt risc d'evasió.

 

Alberto Sever De Sousa Madureira, de 53 anys, és cercat des de març del passat any per un delicte d'homicidi. Existeix en curs una recerca per una mort violenta, en haver-se trobat un cos sense vida en un domicili de Sant Sadurni d'Anoia (Alt Penedès). El fugitiu és la parella del mort i es troba fugit. És de complexió prima, pell blanca, pèl castany i ulls marrons. Tendeix a l'evasió.

 

Jesus Heredia Iglesias va ser condemnat a 15 anys de presó per un delicte d'assassinat i a 1 any de presó per tinença il·lícita d'armes. Els fets pels quals se li reclama van succeir l'any 2009, en un bar de la localitat de Talavera de la Reina, quan el fugitiu i una altra persona van acabar amb la vida d'un tercer al que van atacar amb un ganivet i van disparar en reiterades ocasions després d'una discussió que va tenir lloc en el local. El fugitiu té 46 anys, mesura 1,64 metros i és altament perillós, podent portar armes de foc o armes blanques. Té el pèl castany o ros, llis, la pell blanca i els ulls blaus.

 

Jonathan Montoya Rendón té 39 anys i és un perillós sicari colombià cercat per un delicte d'assassinat amb traïdoria des de maig de l'any passat. El fugitiu va accedir en 2009 a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid on, en cooperació amb altres persones, van acabar amb la vida del capo colombià, Leónidas Vargas, que en aquest moment es trobava hospitalitzat. Mesura 1,86 metros, té la pell blanca, complexió atlètica i tant els seus ulls com el seu pèl són de color negre.

 

Álvaro Pasquin Mora, de 32 anys, està cercat des de l'any 2020 per un delicte contra la llibertat sexual. El fugitiu mesura 1,70 metros, és de complexió prima, bru de pèl, pell blanca i ulls negres. Crida l'atenció la gran quantitat de tatuatges que té; en tots dos costats, cames i avantbraços, així com una frase en el pit en la qual es pot llegir “la sort està tirada”.

 

Diumenges Manuel Pinto Coelho té 51 anys i està reclamat des d'agost de 2023 per delictes continuats contra la llibertat sexual, concretament sobre la seva filla, des de l'any 2010 al 2018, quan era menor d'edat. Mesura 1,66 metros, de pell blanca i pèl canós, ulls castanys i complexió atlètica. Tendeix a l'evasió i té antecedents per delictes de similar naturalesa.

 

Baltasar Vilar Durán, sobrenomenat “Saro”, està condemnat a 45 anys de presó per delictes de tráfico de drogues. La seva especialitat consisteix en la conducció de planeadoras i se li vincula amb el narcotràfic colombià. Té 67 anys, la tez blanca, la cara allargada, els ulls blaus, i el pèl de color castany i canós. Mesura 1,71 metros i és de complexió prima. Crida l'atenció la gran grandària de les seves orelles i la seva nou prominent. Es caracteritza per una especial capacitat evasiva gràcies als seus contactes.


 
Marek Dawid LEGIEC, es troba reclamat per les autoritats de Polònia per delictes de tráfico de drogues i pertinença a organització criminal, en adquirir grans quantitats de substàncies estupefaents. Té 32 anys, és de complexió atlètica, amb ulls marrons, té una piga en la templa esquerra  i tatuatges en les cames, coll i braços, amb un significatiu en el colze que representa una tela d'aranya.