En la Comunitat de Madrid

La Policía Nacional desarticula una organización que robaba de forma violenta terminales móviles de alta gama en tiendas de telefonía

Tres o quatre integrants del grup accedien a l'interior de la botiga i utilitzaven la violència per arrencar els telèfons dels expositors, on es trobaven ancorats, i fugir ràpidament del lloc

Hi ha dotze detinguts que es desplaçaven per tot el país, en vehicles llogats o a nom de tercers, cercaven botigues de telefonia i estudiaven els tipus i marques de dispositius, els sistemes de seguretat de la botiga, càmeres, o moviments dels vigilants de seguretat

29/06/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat en la Comunitat de Madrid una organització que robava de forma violenti terminals mòbils d'alta gamma en botigues de telefonia. Tres o quatre integrants del grup accedien a l'interior de l'establiment i utilitzaven la violència per arrencar els telèfons dels expositors, on es trobaven ancados, i fugir ràpidament del lloc. Hi ha dotze detinguts que es desplaçaven per tot el país, en vehicles llogats o nom d'altres persones, cercaven botigues de telefonia i estudiaven els tipus i marques de dispositius, els sistemes de seguretat de la botiga, càmeres o moviments dels vigilants de seguretat.

El passat mes de febrer, els agents van tenir coneixement de l'existència d'un increment dels robatoris amb violència o intimidació de terminals mòbils d'alta gamma en botigues de telefonia. Per això, es va iniciar una recerca que va permetre, gràcies a les gestions dels agents i la cooperació policial amb Romania, la identificació d'un grup criminal itinerant especialitzat en la comissió de delictes contra el patrimoni en tota la geografia espanyola.

Els investigats constituïen grups de treball de quatre a sis persones, que es desplaçaven per tot el territori nacional a la recerca de/a la recerca de botigues de telefonia mòbil o llocs on poguessin robar coure, actuant de forma totalment organitzada i coordinada.

Els membres del grup estaven assentats a Madrid, en particular a la zona de la la Canyada Real Galiana, i es desplaçaven per tot el país, en vehicles llogats o a nom de tercers, per trobar botigues de telefonia mòbils viables per cometre els robatoris. Una vegada localitzat un objectiu, els investigats analitzaven el lloc, estudiaven els tipus i marques de dispositius mòbils disponibles, els sistemes de seguretat de la botiga, tals com a càmeres de videovigilancia o la possible presència de vigilants de seguretat a la zona. Posteriorment, tres o quatre homes accedien a l'interior de les botigues, i mitjançant violència o intimidació, arrencaven els  telèfons dels expositors en els quals estaven ancorats i fugien ràpidament del lloc cap a Madrid.

Un d'aquests fets va ser realitzat a Ciudad Real, d'on els delinqüents van fugir a gran velocitat, posant en perill a la resta dels usuaris de la via i escometent a diversos agents de Policia que desenvolupaven un servei per a la seva detenció.

Robatori de coure

En els períodes d'estada a la capital, el grup criminal es dedicava a la substracció de cable de coure. Els investigats es desplaçaven durant la nit en diversos vehicles, tractant de localitzar plantes fotovoltaiques. Mentre uns feien labors de vigilància, uns altres accedien a les propietats mitjançant el tall del clos perimetral, per posteriorment sostreure el coure i traslladar-ho a Madrid, on ho venien de forma immediata.

Al llarg de la present recerca s'ha aconseguit esclarir un total de 18 fets comesos en diferents províncies a les quals han viatjat els investigats, arribant-se-li a imputar al líder del grup, fins a 16 d'aquests il·lícits. Es va aconseguir la detenció de dotze persones i es va decretar la presó dels dos membres del grup més actius.