Detencions a Madrid

La Policía Nacional desmantela una red de importadores de drogas de diseño a través de mensajería internacional

Han estat detingudes set persones que, en poc més d'un mes, haurien adquirit uns 40 paquets amb noves substàncies psicoactivas

Compraven les substàncies a través d'internet, substàncies que eren subministrades des de Països Baixos per distribuir-les posteriorment en l'àmbit de l'oci nocturn

13/06/24

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Madrid una xarxa d'importadors de noves drogues de disseny a través de missatgeria internacional. Han estat detingudes set persones que en poc més d'un mes haurien adquirit uns 40 paquets amb noves substàncies psicoactivas. Compraven les substàncies a través d'Internet, substàncies que eren subministrades des de Països Baixos per distribuir-les posteriorment en l'àmbit de l'oci nocturn.

La recerca es va iniciar a la fi de febrer quan els investigadors van detectar un possible exportador de paqueteria contaminada amb noves substàncies psicoactivas procedent de Països Baixos. Les gestions dels agents van permetre esbrinar, a través dels mecanismes de cooperació internacional, que els enviaments es realitzaven des d'una adreça que ja havia estat investigada per les autoritats neerlandeses.

Les perquisicions van confirmar que des del mes de gener d'aquest any s'haurien enviat al nostre país més de 150 paquets a diferents províncies espanyoles. Les indagacions al nostre país van permetre identificar als principals importadors de les substàncies i intervenir un total de 16 enviaments, que després de ser examinats, es va comprovar que contenien diferents quantitats de substàncies psicoactivas pel que es va establir l'operatiu per a l'arrest dels set destinataris.

Les recerques dels agents van permetre la detenció de set persones a Madrid que en amb prou feines sis setmanes havien rebut uns 40 paquets de similars característiques que els intervinguts, estimant-se que podrien haver estat traficant amb més de 5.000 grams de noves substàncies psicoactivas.