En petits comerços de Madrid

La Policia Nacional deté a un home per introduir al mercat gairebé 160.000 euros en bitllets falsos amb el mètode de el “degoteig”

Distribuïa bitllets falsificats de 50 euros en pagar compres en comerços de tota la Comunitat de Madrid i segons els investigadors podria estar actuant des de l'any 2017

Durant el registre duta a terme al seu domicili s'han intervingut bitllets falsificats, telèfons mòbils i dispositius d'emmagatzematge informàtic pendents d'analitzar

19/06/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un home per presumptament introduir al mercat gairebé 160.000 euros en bitllets falsos amb el mètode de el “degoteig”. Distribuïa bitllets falsificats de 50 euros en pagar compres en petits comerços de la Comunitat de Madrid i segons els investigadors podria estar actuant des de l'any 2017.

La recerca va començar al març de l'any passat quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un home que  realitzava pagaments en petits comerços amb bitllets de 50 euros falsos, sent l'únic distribuïdor d'aquest tipus de falsificació i l'àmbit de la qual d'actuació se circumscrivia a la Comunitat de Madrid.

Els investigadors van realitzar diverses gestions que van permetre reconèixer que l'home, presumptament estaria implicat en accions delictives relacionades amb la falsificació de moneda des de fa més de 15 anys, entre elles la fabricació i distribució de bitllets falsos a petita escala.

Petites compres per maximitzar els beneficis

Les perquisicions van permetre esbrinar que el mètode que emprava per introduir les falsificacions era el mètode del “degoteig”. Amb aquest mètode realitzava compres d'escàs valor que pagava amb el bitllet fals de 50 euros, per obtenir el major rèdit en obtenir el canvi en moneda de curs legal.  A més adoptava mesures de seguretat per evitar o dificultar els seguiments dels agents i era molt selectiu amb els comerços a l'hora d'introduir les falsificacions.

Els investigadors calculen que, des que es va detectar la seva activitat, presumptament hauria introduït en el circuit financer un total de 3.171 unitats de bitllets falsos de 50 euros, fent un total de 158.550 euros. Després de l'arrest de l'home, els agents van dur a terme una entrada i registre al domicili on s'han intervingut 400 euros en bitllets falsificats, tres telèfons mòbils i set dispositius d'emmagatzematge informàtic pendents d'analitzar.