Operació conjunta de la Policia Nacional, l'Agència Tributària i la Policia Judiciaria de Portugal

Intervinguts a Portugal i Espanya més d'1.000 quilos de cocaïna ocults a l'interior de fruites i suc

Han estat detingudes tres persones en territori portuguès i la recerca continua oberta a Espanya on es continua la recerca L'estupefaent, procedent de Sud-amèrica, ha estat interceptat en dos enviaments, una partida que s'ocultava a l'interior d'envasos de sucs i una altra a l'interior de melons sense polpa

Operació Gripau Puma

26/05/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Judiciaria de Portugal, han intervingut més d'1.000 quilos de cocaïna a Portugal i Espanya. Han estat detingudes tres persones en territori portuguès i la recerca continua oberta a Espanya on continua la recerca. L'estupefaent, procedent de Sud-amèrica, ha estat interceptat en dos enviaments, una partida que s'ocultava a l'interior d'envasos de sucs i una altra a l'interior de melons.

 

La recerca es va iniciar per part de la Policia Judiciaria de Portugal en els últims mesos, després de tenir coneixement de l'existència d'una organització que introduïa grans quantitats de cocaïna procedent de Sud-amèrica. Les perquisicions realitzades van permetre la intervenció, el port lusità de Sines, d'un carregament de 535 quilos de cocaïna que venia oculta a l'interior d'envasos de sucs.

 

La recerca va permetre detectar que l'organització criminal utilitzava eficaços mètodes d'ocultació de la substancia estupefaent per introduir-la en territori europeu i, que al seu torn, podria estar utilitzant ports espanyols per a les seves operacions.

 

Amb les informacions aportades per les autoritats portugueses, agents de de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, van iniciar les recerques en territori espanyol per detectar les activitats de l'organització al nostre país. D'aquesta manera, es va detectar que podria trobar-se en marxa un altre enviament de l'estupefaent amb destinació a un port gallec.

 

Melons sense polpa farcits de cocaïna

 

La recerca va permetre detectar a Vigo un contenidor de fruita, procedent de Brasil, que podria estar relacionat amb l'organització. Després de la seva localització i inspecció, es va localitzar a l'interior un total de 21 palets de melons sense polpa, prèviament buidats per l'organització i que havien estat emplenats per l'organització amb borses esfèriques de goma que contenien un total de 490 quilos de cocaïna. La recerca continua oberta i no es descarten noves detencions.