A la Plaça de la Constitució de la localitat madrilenya

La Policia Nacional rep la Medalla d'Or de la ciutat de Fuenlabrada

La concessió de la distinció va ser aprovada per la unanimitat del Ple de l'Ajuntament com a agraïment a la labor que desenvolupa la Policia Nacional a Fuenlabrada des de l'any 1985

L'alcalde de la ciutat, Francisco Javier Ayala Ortega, ha lliurat la condecoració a Francisco Pardo Piqueras, director general de la Policia, qui ha assenyalat que “aquesta concessió simbolitza l'afecte de la ciutat cap als 401 homes i dones que presten servei en ella”

Acte d'entrega Medalla d'Or de Fuenlabrada

12/04/24

La Policia Nacional ha rebut esta mañana la Medalla d'Or de la ciutat de Fuenlabrada en un acte celebrat en Plaça de la Constitució de la localitat madrilenya. La condecoració, lliurada per Francisco Javier Ayala Ortega, alcalde de Fuenlabrada, ha estat recollida per Francisco Pardo Piqueras, director general de la Policia, en un acte que ha comptat amb la presència de la subdelegada del Govern a Madrid, Pilar Trinidad, i el cap superior de Policia de Madrid, Manuel Soto, entre altres autoritats policials i municipals.

Aquest reconeixement en forma de medalla, que representa la màxima distinció municipal, ha estat atorgat com a agraïment a la labor que desenvolupa la Policia Nacional a Fuenlabrada des de l'any 1985, i en commemoració del 200 aniversari de la creació del Cos, que se celebra durant tot aquest any 2024. Va ser el passat 11 de gener quan el Ple Municipal va aprovar la proposta per unanimitat.

Lliure exercici de drets i llibertats

Durant l'acte d'entrega, Pardo Piqueras, ha assenyalat que “lliurar la Medalla d'Or a la Policia Nacional simbolitza no solament l'afecte que una ciutat i la seva població professen cap a aquesta institució, sinó, i el que és més important, als 401 homes i dones que presten servei en ella”.

“Fuenlabrada, sens dubte, és una ciutat segura/segura, i això és resultat d'una suma d'esforços, de la participació de múltiples i variats actors. Per això, seguirem tendint la mà a altres administracions, al teixit associatiu, a empreses i organitzacions, al món judicial i universitari, al ciutadà particular i, per descomptat, a la resta de forces i cossos de seguretat”, ha defensat el director general, qui ha finalitzat assenyalant que “la Policia Nacional paga en ocasions un alt preu per desenvolupar la seva missió”, recordant que 188 policies nacionals han estat assassinats pel terrorisme a Espanya i altres centenars més han mort en acte de servei. “Homenatges com el d'avui encoratgen per protegir la llei davant qualsevol desafiament i per defensar el lliure exercici de drets i llibertats en tota Espanya”, ha conclòs.

 

Acte d'entrega Medalla d'Or de FuenlabradaActe d'entrega Medalla d'Or de FuenlabradaActe d'entrega Medalla d'Or de Fuenlabrada