A la ciutat de Badajoz

La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a la tracta de dones per a la seva explotació sexual

Han estat alliberades dues dones que eren explotades sexualment en un club d'alternació i en una casa de cites de la ciutat de Badajoz, on rebien amenaces i coaccions

S'ha detingut a tres persones i durant els registres realitzats s'han confiscat, entre altres objectes, dues armes de foc i gran quantitat de munició

04/03/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal assentat a la ciutat de Badajoz que presumptament es dedicava a la tracta de dones per a la seva explotació sexual. Dues víctimes han estat alliberades i tres persones han estat detingudes, dues de les quals han ingressat a la presó provisional. Se'ls imputen delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, prostitució coactiva, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes. Les víctimes, en la seva majoria dones de nacionalitat colombiana, eren explotades sexualment en un club d'alternació i en una casa de cites de Badajoz. En els quatre registres domiciliaris duts a terme s'han confiscat, entre altres objectes, dues armes de foc i abundant munició.

La recerca policial va començar gràcies a la denúncia presentada per dues dones que declaraven ser víctimes d'una organització criminal de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Després de nombroses perquisicions, els agents van determinar l'existència d'un entramat criminal d'origen espanyol i sud-americà que es dedicava a l'explotació sexual de dones en situació de vulnerabilitat, en la seva majoria de nacionalitat colombiana, en un club d'alternació i en un pis de cites de la ciutat de Badajoz.

Els investigadors van aconseguir establir que l'organització criminal captava a les víctimes al seu país d'origen amb la finalitat de traslladar-les a Espanya per exercir la prostitució. Una vegada aquí les informaven del deute que havien contret i que havien de satisfer íntegrament amb els beneficis obtinguts dels serveis sexuals, no percebent cap percentatge dels mateixos fins a completar el pagament del deute. Les dones eren sotmeses a constants coaccions, amenaces i vexacions verbals. A més de les dues alliberades, els investigadors han localitzat a altres set dones com a possibles víctimes de l'organització.

Blanqueig de capitals

Al llarg de la recerca els agents també van poder constatar com el principal capitost de l'entramat destinava gran part dels beneficis obtinguts per l'explotació de les dones, a l'adquisició de màquines de mineria de criptomonedas amb les quals incrementava de manera substancial els seus guanys.

Armes de foc

En els quatre registres domiciliaris duts a terme a la ciutat de Badajoz, els agents han confiscat dues armes de foc, gran quantitat de munició de calibre 9mm parabellum i 38 special, un moneder virtual amb més de 15.000 euros en criptomonedas, quatre telèfons mòbils i abundant documentació rellevant per a la recerca.

Amb la tracta no hi ha tracte

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.