A la província de Tarragona

La Policia Nacional deté a un dels fugitius més cercats per les autoritats franceses

Al pròfug li constava una OEDE i s'enfronta a una condemna de deu anys de presó al seu país pels delictes de tráfico de drogues, tinença il·lícita d'armes, delictes contra l'ordre i seguretat pública i pertinença a organització criminal

Es tracta del membre principal d'un clan dedicat a la venda d'estupefaents en els principals punts de Marsella

25/02/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat tarragonina de Salou a un dels fugitius més cercats de França. El pròfug tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega, emesa per França, i s'enfrontaria a una condemna de deu anys de presó per tráfico de drogues, tinença il·lícita d'armes, delictes contra l'ordre i seguretat pública i pertinença a organització criminal.

La recerca es va iniciar el passat any 2023 quan, a través de l'Oficial d'Enllaç francès a Espanya, es va tenir coneixement de la fugida del líder d'un clan criminal de tráfico de drogues que operava en els principals punts comercials de Marsella i que, a més, exportava regularment cànnabis d'Espanya comptant amb un gran arsenal d'armes de guerra per desenvolupar la seva activitat.

El fugitiu va fugir d'una operació policial que va tenir lloc al març a França i  que es va saldar amb nombroses detencions i registres. La dificultat per a la seva localització residia, entre altres coses, que el detingut utilitzava fins a quatre identitats falses i comptava amb una àmplia xarxa de suports.

Els avanços de la recerca van permetre situar al fugitiu a Tarragona, on es va tenir coneixement que, de forma esporàdica, es reunia amb familiars i amics que li visitaven des de França.

Finalment, i després de nombroses gestions, va ser localitzat en un bar situat en la localitat de Salou on va ser detingut.