A Sevilla

La Policia Nacional deté a 21 persones i desmantella un “narcobloque” de venda de droga

L'organització desmantellada, liderada per el “Alemany”, disposava d'un dels punts de venda de droga més actius de la capital sevillana

L'operatiu policial s'ha saldat amb un total de 16 registres domiciliaris –set d'ells en un mateix bloc- on es van confiscar diners en efectiu, armes blanques i de foc, gran quantitat de munició i diferents substancies estupefaents

29/12/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a 21 membres d'una banda criminal pels delictes de pertinença a organització criminal, tráfico de drogues i defraudació de fluid elèctric. Els arrestats, liderats per un individu sobrenomenat “l'Alemany”, s'erigien com una de les principals referències en la venda d'heroïna i cocaïna de Sevilla.

En el marc de l'operació policial, es van realitzar un total de 16 registres domiciliaris tant a la capital sevillana com en la localitat de Carmona, on es van confiscar més de 5 quilos entri substancia estupefaent i precursors destinats al “tall” d'aquestes, 126 cartutxos de diferent calibre i gairebé 40.000 euros en efectiu entre altres objectes. Set dels registres van ser realitzats en un mateix bloc d'habitatge que es configurava com un narcobloque de venda de droga

Un líder criminal ocult i fugit de la justícia

L'operació s'ha portat en dues fases. La primera es va realitzar el passat mes d'octubre quan es va arrestar a un total de vint persones, si bé, el líder de la va aconseguir fugir. El passat 20 de desembre, i després de diversos mesos de cerca, els investigadors van localitzar una urbanització en la localitat sevillana de Carmona, on s'havia refugiat en un xalet de luxe. Davant tal circumstància els agents van realitzar una entrada i registre del domicili on va ser detingut quan estava mantenint una reunió amb varis dels seus subordinats.

A l'interior del domicili, el detingut disposava de diverses “habitacions del pànic” -ocultes en el sòl i en una paret falsa-, que van ser descobertes pels agents durant el registre de l'habitatge.

Alta “professionalització” delictiva i repartiment de tasques

En total, els agents han duta a terme 16 registres domiciliaris, dels quals 7 d'ells van ser en un mateix bloc de cases que es configurava com un autèntic narco-bloc. Tots aquests pisos eren gestionats per l'organització dirigida per l'Alemany “”, trobant-se durant aquests registres una plantació de marihuana, un pis emprat exclusivament per a la preparació i cuinat de cocaïna i heroïna, i un altre immoble destinat a la guarda de diners en el qual es van intervenir gairebé 40.000 euros en efectiu dins de dues motxilles.

Els agents han pogut constatar la professionalització de l'organització, que comptava amb un veritable “sistema” de venda, reabastecimiento i guarda de diners dimanante del delicte, així com de punts especialment reforçats amb portes de seguretat amb travesses que van dificultar la intervenció policial, a més de sistemes de videovigilancia que pretenien detectar possibles recerques policials.

L'operació policial s'ha saldat amb la detenció i posada a disposició judicial de 21 persones així com la confiscació de més de 5 quilos entri substancia estupefaent i de tall, 126 cartutxos de diferent calibre, gairebé 40.000 euros en efectiu, armes blanques i de foc, 3 màquines d'explicar bitllets, 2 màquines d'explicar monedes, 1 màquina industrial d'explicar monedes i envasat d'aquestes, dos fogons preparats per cuinar i barrejar la droga, i una armilla antibalas.